Hearthstone

Top 3 Aréna class, amivel könnyen megy majd a goldfarmolás


A Blizzard 2017-ben szakított az eddigi hagyományokkal: nincs több Adventure, nincs több pay-to-win kártya, a készítők ugyanis átálltak az évi három kieges megoldásra. Ebből egy, a nagysikerű Journey to Un’Goro már javában pörög, kettő azonban még várat magára.

Ha hihetünk Ben Brode pletykáinak, a következőt augusztus végén, a harmadikat pedig novemberben, a karácsonyi láz árnyékában dobják majd piacra. Gyors fejszámolást követően kijön, hogy nagyjából másfél hónap áll rendelkezésünkre, hogy nekilássunk goldot farmolni, amiből az új kieges nagybevásárlást rendezzük majd. Ennek pedig legegyszerűbb módja az Aréna.

Az Aréna győzelmeknél ugyan nem jár 10 gold minden harmadik winnél, ám ha jók vagyunk, akkor a díjakat itt sokkal nagyobb kanállal mérik. 9 győzelem például itt nem 30 goldot, hanem akár 300-at is hozhat! A magas győzelmi számot azonban koránt sem egyszerű tartósan hozni, jó class-ok és főleg jó lapok kellenek hozzá.

Gyorsan fussunk végig az alapokon, miért is éri meg Arénázni. Normál esetben 100 gold egy pakli, az Aréna-beülő pedig 150. Mivel az Aréna nyeremények között biztosan esik egy kieg, csupán azt az 50 goldot kell visszanyerni, amivel többet fizettünk az elején. Szerencsés helyzetben ez már 1 winnel is visszajöhet, 5-nél azonban már tuti. 7 wintől már fixen 150 gold felett kapunk, így ez az a határ, amit feltétlen el szeretnénk érni minden alkalommal.

Forrás: Battle.net

Az Aréna meccseknek ugyanúgy megvan a saját dinamikájuk és metájuk, mint a Standard játszmáknak. A Mamut Évével rengeteg lap rotált ki a lapkészletből, ami természetesen az Arénában is érezhető. Nincs több Totem Golem, Imp Gang Boss vagy éppen Murloc Knight, és nem fájhat a fejünk egy véletlenül feldobott Reno Jackson miatt sem.

Az Aréna lapválogatása során a common és rare lapok ütik fel leggyakrabban a fejüket, ebben a kategóriában pedig igen komoly kártyák érkeztek az új kiegben. Olcsó Poisonous lapok, erős Tauntok és hasznos Deathrattle képességek lepték el ezt a kategóriát. A játék tehát lelassult, a korai szakasz helyett inkább a középjáték és a late game vált fontossá. A frissen megjelent erős lapok és az elhúzódó meccsek nyomán például egy korai Vicious Fledgling rohadt zavaró tud lenni, a leszedések fontosabbak, mint valaha.

Ennek megfelelően a jelenlegi legjobb Aréna kasztok az olcsó és hatékony removalokban dúskáló szereplők, vagyis a Rogue, a Mage és a Paladin. A róluk szóló személyre szabott tanácsokat a neveikre kattintva, külön írásunkban találod.

Gyúrd ki magad a három legjobb Aréna class-ból, pickeld őket, amikor csak teheted, és a legnagyobb problémád az lesz, hogy 30 vagy 40 pack ára jön össze augusztus végéig!

Borító: LiquidHearth

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva