League of Legends

Támogatják a támogatókat – Taric az új OP?!


Két régi, ikonikus karakter csúszhat vissza a köztudatba a 7.14-es frissítéssel. Rendesen erősnek számítanak az új tank tárgyak, a korábban már frissített, kötelező vétellé váló Locket of the Iron Solari mellé felzárkózott a Randuin és a Thornmail. Egy ilyen triumvirátussal áthatolhatatlan falat tudunk képezni egy komolyabb AD-t halmozó csapat ellen. Egy Adaptive Helm belecsúsztatása a felszerelés listába pedig tökéletes hibrid védelmet kölcsönözhet használójuknak.

Alistar és képességei (Forrás: eune.leagueoflegends.com)

Nem fejhetsz meg!

A két megpiszkált támogató karakter egyike Alistar. Képességeit nem alakították át, neki a buff inkább az új tárgyakból érkezik. Az ultija sebzéscsökkentése viszont erősödött, szintenként plusz 5%-al. (Továbbá mostantól láthatjuk majd, hogy mennyi sebzést tankoltunk ki az Unbreakable WillTörhetetlen akarat– használata közben)

Alistar Ultimate (Forrás: eune.leagueoflegends.com)

Summoner’s Rift – Pride

Taric (Forrás: na.leagueoflegends.com)

Visszatérhet a Szurdokba a magánéletét tekintve leginkább vitatott karakter. Taric az újragondolása óta a felszívódás határán ácsorgott. Amíg nem hűlt ki a frissítése, addig kedvelt választásnak számított, majd jött vagy 40 meta változás és Taric feledésbe merült.

A játék egyik legjobb R-képességével rendelkező támogató a korai szakaszban határozottan döcögött, ezért inkább elkerülték a játékosok. Félreértés ne essék, nem volt játszhatatlan, de sokkal jobb és biztonságosabb választások voltak mellette, így az elvetemült Taric mainek társaságán kívül nem kapott sok szeretetet.

Taric hőskinézetek (Forrás: eune.leagueoflegends.com)

Gyorsan el lehetett darálni a manáját, ezért nem volt az agresszív supportok zászlóvivője, ezen a Riot egy mana regeneráció buffal segít, s valljuk be ez rendesen szignifikáns Taric esetében. Míg eddig 5 manát töltött 5 másodpercenként, most 8,5-re ugrik a regen, valamint szintenként ez a szám 0,8-el nő. Amit ez játék közben jelent: szabadabb képességhasználat mind a korai, mind pedig a kései szakaszban.

Taric mana-regen változásai (Forrás: eune.leagueoflegends.com)

A Q-képessége, csodálatos magyar nevén A csillagfény érintése (Starlight’s Touch…oké, így sem sokkal jobb), egy kissé kérdéses pontja a mini reworknek. Ugyanis brutálisan erősre sikerült! A gyógyítás, amit ki tud magából tolni félelmetes. Eddig ugyan az alap gyógyítása magasabb volt, ám ezt ellensúlyozza az új bónusz kategória. Már nem a bónusz életerejének az 1,5%-a adódik hozzá a gyógyítás mértékéhez, hanem a maximális életerejének 1%-a! JUJJ!

Alapmatek szakkör szekció:

Ha a régi Taric viselt egy Spirit Visage-t, az 450 bónusz életet adott neki. Így az alap gyógyításához 6.75 pluszt csaphatott hozzá. Most, ha van rajta egy Spirit Visage, s így mondjuk 2150 életerővel rohangál az alsó ösvényen, akkor ez a szám máris plusz 21.5 lesz.

Ne legyünk elszállva azért, a sasszeműek észrevehették, hogy ezek a számok a mérkőzés közepétől kezdenek hajmeresztővé válni, hiszen ki kell tudni építeni az alapokat, valamint érezhetően kevesebb az alap gyógyítás a korai játkban. Továbbra is ajánlott az elején az odafigyelni!

Ami mellett viszont nem érdemes elmenni, az új töltési rendszer. A gyógyítás halmozás alapú volt és lesz is. Taric legerősebb fegyvere éppen innen fakad, az előbb taglalt gyógyítást képes mostantól ötszörösen kiosztani, ha felturbózzuk odáig a képességet. (Eddig háromszoros volt a maximum!) Minden egyes Hősködéssel  (passzív) felerősített automatikus támadásunk (Auto attack – AA) csökkenti egy másodperccel a töltési idejét a Q-nak, valamint instant ad egy halmozás számlálót. Taric passzívjának effektje pedig itt lép a képbe. Bajnokunk minden képesség használat után plusz sebzést oszt ki az automatikus támadásaival, ráadásul gyorsított támadássebességgel. Gyorsabb ütés + gyorsabb halmozás = Konstans gyógyítás, halhatatlanság, hatalom!

Taric csillagfényes érintése (Forrás: eune.leagueoflegends.com)

VAN MÉG VALAMI!

Ötödkori páncélos Taric (Forrás: nerfplz.com)

Nem váltja meg a világot az E – Káprázatképességének változása, viszont sokkal biztonságosabb talajt nyújt a szemétkedő játékosoknak. Nőtt a sebzése, a korai játékban kicsit nagyobb töltési időt kapott, viszont a kései szakaszban kevesebb lett, mint eddig volt. Változott a kábítása időtartama is. Ez segíti a korai időszakot, míg egy kicsit elvesz a késeiből. Konklúzió: Az elején ritkábban többet, míg a végén sűrűbben sokkal többet osztunk az ellenfeleinkre!

Taric E – Káprázat (Forrás: eune.leagueoflegends.com)

Az új játékmesterek felemelkedése

Thresh – Mech (Forrás: na.mech.riotgames.com)

Alistar és Taric visszatérése válasz lehet a domináns Thresh, Blitzcrank pickekre. Mindkettő nagyon jól működik az új tank tárgyakkal és kiválóan felveszik a versenyt az eddig metának számító játékmester-szerű támogatókkal. Ideje lenne már!

Mit gondoltok, sikerül végre megtörni Thresh egyeduralmát a legújabb változásokkal?

 

 

Nyitókép: eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva