Hearthstone

Íme számokban, mennyire zuhant be a Quest Rogue


Lassan egy hete már annak, hogy befutott a legutóbbi Hearthstone patch, ami elhozott egy sokak által várt változást: nerfelték a rugó Questet.

Quest Rogue nerf és ingyen Aréna: ezt hozta a legújabb Hearthstone patch

A The Caverns Below teljesítéséhez immáron nem négy, hanem öt ugyanolyan lényt kell kijátszanunk, ez a változtatás pedig igen érzékenyen érintette a decket: nem csoda, hogy sokan inkább az instant betörést és az 1600 dustot választották. Néhány profi (pl. Dog) persze kísérletezett vele a nerf után is, az eredmények azonban siralmasak voltak.

De mi a helyzet vajon akkor, ha a nyers számokat nézzük? A HSReplay statisztikái szerencsére megadják a választ, lássuk, mit mutat 1.8 millió regisztrált mérkőzés! A nerf bevezetését követően a Quest Rogue paklik győzelmi aránya óriásit zuhant: amíg az elmúlt időszakban 53% körül volt (más elemzések ennél alacsonyabb winrate-et mutattak), addig a gyengítés után pár nap alatt 38%-ra csökkent.

Ez óriási, 25 százalékos visszaesés.

Azóta egy kicsit javult a helyzet, ám a 40-45% közötti tartomány is olyan, ami nem nagyon jöhet szóba sem a ladderen, sem pedig a versenyeken.

A győzelmi arány változása | Forrás: HSReplay.net

A népszerűségi grafikont vizsgálva jól látszik, hogy mennyire elfordultak a játékosok a decktől. A nerf előtt a paklik 5-7%-a volt Quest Rogue, mostanra azonban szó szerint megtizedelődtek, átlagosan minden négyszázadik pakli használja csak a The Caverns Below-t.

A népszerűség változása | Forrás: HSReplay.net

Nagyon úgy néz ki tehát, hogy búcsút inthetünk a Quest Rogue-nak, egy időre egészen biztosan. Mostani formájában egyértelműen gyenge a pakli, bizonyára az új kiegészítő sem fog változtatni a helyzeten, hiszen az már rég kész volt, amikor meglépték a gyengítést. Talán télen vagy tavasszal még lehet valami, ám az még nagyon messze van. Különben is: nincsenek sokan, akik visszasírják a decket…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva