Samsung Note 10+
Samsung Note 10+
HS
9-ből 0: a süllyesztőben végezték az új class Legendary-k
9-ből 0: a süllyesztőben végezték az új class Legendary-k
Ahogy az előző kiegészítőben, a Journey to Un'Goróban, úgy a Knights of the Frozen Throne-ban is rendhagyóra sikeredett a Legendary lapok eloszlása, hiszen a jól megszokott 9 class Legendary mellé további 9 Hero lapot kapott minden egyes hős. Utóbbiak be is jöttek: a játékosok egyrészt szeretik őket, másrészt többségük valóban is használható, Anduintól Valeeráig mindegyiket láthattuk már komolyabb deckben. A "hagyományos" class Legendary-k helyzete azonban elkeserítő jelenleg: nincs köztük olyan, ami igazán játszható lenne. Jól mutatja ezt a HSReplay.net statisztikája is: még a leggyengébb Hero lapot is többször játszották ki az elmúlt két hétben, mint a legnépszerűbb class Legendary-t. Lapok kijátszása az elmúlt 14 napban Hero lapok:
 • Malfurion the Pestilent - 1.600.000
 • Shadowreaper Anduin - 1.200.000
 • Thrall, Deathseer - 460.000
 • Bloodreaver Gul'dan - 460.000
 • Frost Lich Jaina - 450.000
 • Deathstalker Rexxar - 370.000
 • Valeera the Hollow - 350.000
 • Scourgelord Garrosh - 210.000
 • Uther of the Ebon Blade - 150.000
Class Legendary-k:
 • Sindragosa - 96.000
 • Archbishop Benedictus - 61.000
 • Bolvar, Fireblood - 49.000
 • Rotface - 47.000
 • Hadronox - 34.000
 • Professor Putricide - 29.000
 • Lilian Voss - 18.000
 • Blood-Queen Lana'thel - 12.000
 • Moorabi - 7.700
Nézzük meg őket közelebbről is a fenti sorrend alapján!

Sindragosa

Nem véletlenül ez a "legnépszerűbb" a class Legendary-k közül, hiszen maga a lap messze van a borzalmastól. A gond inkább az, hogy ez egy late game kártya, amikből nyilván csak a legjobbakkal szeretne játszani az ember - márpedig a Medivh, a Frost Lich Jaina, esetleg a Lich King pont elegek erre a célra. Előbbi ráadásul gyorsabb és manahatékonyabb nagyjából ugyanarra a célra.
Kép: Hearthpwn

Archbishop Benedictus

Inkább mém kártya, mint igazán hasznos darab. Egy Control Priest számára persze ideális nyerési szituáció tud lenni az, hogy az ellenfélnek elfogy a deckje, a gond csak az, hogy a mostanság népszerű Razakus Priestnek van egy ennél sokkal jobb és megbízhatóbb win conditionje a Raza the Chained + Shadowreaper Anduin kombóval.
Kép: Hearthpwn

Bolvar, Fireblood

Volt, aki sokat várt ettől a lapból, de nem sokat láthattuk játékban. A Divine Shield szinergia pedig nem hangzik rosszul, jött is ki hozzá több lap a kiegészítőben. A gond csak az, hogy ott a Paladin deck, ami jobb - márpedig ha egy class-nak van kétfajta Midrange paklija, akkor miért játszanál a gyengébbel?
Kép: Hearthpwn

Rotface

Scourgelord Garrosh-sal elég jó kombót alkot. A gond csak az, hogy a Warrior Hero kártyáját nem nagyon használják - leginkább a Dog-féle Mill Warriorban találkozni vele, oda pedig nincs túl sok szükség egy ilyen lapra, hiszen hiába termelhet erős lényünket, alapvetően a fatigue a win condition a deckben, így ennek kell alárendelni mindent. Talán ha lesz megint egy valóban erős Control Warrior?
Kép: Hearthpwn

Hadronox

Taunt Druid? Létezik, úgy hívják, hogy Spreading Plague + Strongshell Scavenger. Ha pedig rámennénk a nagylényes vonalra, akkor egy egyszerű Ramp Druid sokkal hatékonyabb - a gyakorlat legalábbis ezeket mutatja. Lassú és körülményes lap, amit még körbe is lehet játszani.
Kép: Hearthpwn

Professor Putricide

A megjelenést követően többen is kísérleteztek a Secret Hunterrel, a tapasztalat pedig az volt, hogy akkor a legjobb a pakli, ha ez a lap nincs benne. Sajnos elég tempótlan szegény, a Cloaked Huntress köré épített aggro változat egész egyszerűen sokkal jobban működik, mert a Hunternek még mindig nem olyan a lapkészlete, hogy igazán megérje lassabb paklit csinálni. Arról nem is beszélve, hogy maguk a Secretek is jobban illeszkednek az aggro játékstílushoz.
Kép: Hearthpwn

Lilian Voss

Ezzel a lappal valószínűleg az volt a fejlesztők célja, hogy a Swashburglarből, a Burgle-ből és az egyéb lopós lapokból kapott kevésbé jó spellekből valami értelmeset tudjunk kreálni második nekifutásra. Ezzel csak két gond van: egyrészt ez a lap sem garantálja, hogy javul a helyzet, másrészt pedig a Rogue épp elég rossz helyzetben van most ahhoz, hogy ne ezzel a gyenge variánsával foglalkozzanak a játékosok.
Kép: Hearthpwn

Blood-Queen Lana'thel

A Blizzard nem adja fel, csak azért is szeretne egy komplett paklit felépíteni a Discard mechanika köré. Pedig csak be kéne látni, hogy a Malchezaar's Imp, Darkshire Librarian, Soulfire, Doomguard, Silverware Golem csomag nem azért volt játszva annak idején Zoo Warlockba, mert annyira erős a Discard mechanika, hanem mert pont jól illeszkedtek ezek a lapok a deckbe. Az elmúlt két kiegészítő próbálkozásai ellenére semmit sem sikerült még kihozni ebből a deckből.
Kép: Hearthpwn

Moorabi

Emlékeztek még arra, hogy az új kiegészítővel a Blizzard létre akarta hozni a Freeze Shaman paklit? Nos, ez lett belőle: egy gyönyörű utolsó hely a Legendary rangsorban. Ez mindent elmond a próbálkozásról.
Kép: Hearthpwn
Az idő és a későbbi lapok persze sok mindenen változtathatnak, jelenleg azonban egyértelműen kijelenthető, hogy a kilenc új class Legendary közül egyik minion sem igazán játszható, ha a Standard játékkörnyezetet nézzük. Bízzunk benne, hogy egy későbbi metában javul majd valamelyest a helyzet!
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Kötelező lett a +100 FPS és villámgyors ALT+TAB!

Annyira jónak bizonyult a D3D9EX indítási parancs, hogy a legújabb frissítés óta már mindenkinek kötelező használnia.

Igazi 200 IQ play Assassin's Creed módra

A helyezkedés, amire senki nem számított volna.

Gigafrissítés érkezett a Teszt szerverre - Az új streamer skinekről lekerült a lepel

A szokásos heti karbantartás ezúttal elmaradt, amiből sokan arra következtettek, hogy bizony nem lesz új update ezen a héten.

×