Hearthstone

Az 5 legnagyobb misplay a hétvégi Hearthstone versenyről


A legjobbak is hibáznak, tartja a mondás: a múlt hétvége egyik nagy Hearthstone versenyén, a montreali DreamHack tornán is nem egy, nem kettő benézést láthatott a nézőközönség. Sőt, olyannyira sok látványos hiba történt a játékosok részéről, hogy a Ginx TV készített is egy összeállítást belőlük: íme a Top 5 misplay a DreamHack Montrealról.

A Quest Mage-nek managondjai adódnak

Seohyun628 végül egészen a döntőig menetelt a versenyen, a negyeddöntőben azonban óriási hibát vétett. 2:2-es állásnál úgy tűnt, minden adott a végtelen kombóhoz a Quest Mage-dzsel, ekkor azonban kijátszott egy Blizzardot, ami után nem maradt elég manája, hogy kiüsse a Questet a több spelljével, pedig egy Calabist’s Tome is volt nála. A következő körben büntetésből megkapta a Devolve-ot.

…a legjobb, hogy még így is nyert!

A fenti esetnek van folytatása is! Az ellenfél, Walaoumpa ha kicsit türelmes, akár még nyerhetett is volna, hiszen hiába a Quest az ellenfélnél, Antonidas-t már megoldotta, ráadásul már fatigue-ben is volt a Mage. Ehelyett inkább belejátszott egy Bonemare-t a Mirror Entity-be, amivel annyit ért el, hogy nem volt már több köre, pedig volt még több win condition is a deckjében.

Ha kombózol, nem árt jóban lenni a rope-pal

A Shadowreaper Anduin + Raza the Chain kombó megjelenése óta a Priest is képes arra, hogy akár egyetlen kör alatt kiszedjen valakit. Muzzy-nak minden megvolt ahhoz, hogy megnyerje a versenyt, egyetlen dolgot kivéve: a gyorsaságot. A nagy számolgatás után ugyanis nem kattintott elég gyorsan, így az utolsó lövést már pont nem tudta belőni. A verseny így is meglett szerencséjére. (31:28-tól)

Hány misplay fér bele 15 másodpercbe?

A választ Coachtwisted adta meg, aki a Walaoumpa elleni döntő játszmában amúgy is lassan és feszülten játszott. Amikor azonban hirtelen idézett egy Nozdormut az ellenfél, totálisan kizökkent: annyira sokkolta a szituáció, hogy a nagy kapkodásban még gyógyított is egyet a sárkányon. Egyszerre nevetséges és szomorú, ez látni kell!

“COACH, NE CSINÁLD EZT VELEM!”

Coachtwisted a fenti eset után teljesen elveszítette a fonalat, többet is hibázott. De még mindig nyerhetett volna: volt egy kör, amikor Prophet Velen és a Hero Power segítségével 1-be sebezhette volna az ellenfelet, ez volt nagyjából az egyetlen esélye. Ehelyett elkezdett teljesen indokolatlan play-eket csinálni, amin már a kommentátorok is teljesen kiégtek, ekkor született a fenti beszólás is. (3:56-tól)

A fenti videók jól példázzák, hogy még a profik is képesek hibákat elkövetni – olykor egészen nagyokat is. Neked se fájjon a fejed miatta tehát – pláne úgy, hogy rólad nem készülnek ilyen videós összeállítások.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva