Advertisement Gate sponsorship Gate sponsorship
Hearthstone

Ezek a legtöbbet nerfelt class-ok a Hearthstone történetében


Hétfő este életbe léptek a legújabb nerfek a Hearthstone-ban: öt lap működése is változott nemrég. Ennek kapcsán olvashattatok már nálunk egy összeállítást, benne néhány érdekességgel és statisztikával a gyengítésekkel kapcsolatban.

10 érdekesség és tudnivaló a legújabb nerfekről

De tudjátok vajon azt, hogy melyik hőst érintették eddig a legsúlyosabban a nerfek? Most kiderül: íme a legtöbbet nerfelt class-ok, a legkevesebbtől a legtöbbig haladva. (Figyelem, a megjelenés előtt, vagyis a béta és alfa verziók idején bevezetett nerfek nem szerepelnek az összeállításban!)

#7 – Mage, Paladin és Priest (0)

Akár hiszitek, akár nem, három olyan class is van, amihez még egyáltalán nem nyúlt a Blizzard. Ha a Hall of Fame-et is figyelembe vesszük, akkor a Paladin és a Priest tényleg teljesen érintetlen – a Mage ugyebár bukta az Ice Lance-et idén tavasszal.

#6 – Warlock (2)

Eddig egyetlen olyan lap volt, amit azután nerfeltek, hogy átkerült a Wildba: ez nem más, mint a Dreadsteed, amit a Frozen Throne megjelenésével párhuzamosan gyengítettek, mert túl durva lett volna a Defile-lal. A 0 manás Soulfire-t pedig szinte már el is felejtettük, olyan régen volt.

#5 – Rogue (3)

A rugót ritkán nerfelik, de ha igen, akkor általában nagyon. A The Caverns Below gyengítése még viszonylag friss, a Quest Rogue szinte teljesen el is tűnt azóta. De a Blade Flurry nerfjét is durván megérezte a class, hiszen egy nagyon jó AoE + burst lapból csináltak egy borzalmasat. A Master of Disguise gyengítése inkább csak technikai jellegű volt a későbbi bonyodalmak elkerülése végett.

#3 – Shaman és Warrior (4)

A friss nerfekben mindkét class érintett, hiszen a Hex és a Fiery War Axe is gyengült a héten. A Shaman egykori dominanciáját jól mutatja, hogy mindegyik nerf az elmúlt egy évben jött: a Spirit Claws még az év elején, a Rockbiter Weapon és a Tuskarr Totemic pedig tavaly ősszel, a Shamanstone-korszak közepén gyengült.

A Warrior esetében szintén tavaly ősszel jöttek előzőleg nerfek, a Worgen OTK kombó alapjául szolgáló Charge és az Execute gyengült. A legfájóbb azonban talán a Warsong Commander nerfje volt két éve, a Grim Patron deckek nagy bánatára.

#2 – Druid (5)

A Druid az előkelő második helyet foglalja el a listán, pedig mindössze két patch-ben nyúltak hozzá: most az Innervate és a Spreading Plague gyengült, míg a Standard bevezetésekor az Ancient of Lore, a Force of Nature és a Keeper of the Grove kapott nerfet, részben a túlzott népszerűség, részben a kombópotenciál miatt.

#1 – Hunter (6)

Az első helyezett nem más, mint Rexxar, akinek hat lapját is gyengíteni kellett az évek folyamán – sőt, ha a Bestial Wrath “nem hivatalos” nerfjét is figyelembe vesszük, akkor hétszer! Érdekesség, hogy 2015 óta mindössze két lapját nerfelték: a Call of the Wildot tavaly ősszel, illetve a Hunter’s Markot a Standard bevezetésekor. Előtte azonban rengeteget kellett gyengíteni rajta rövid időn belül: a sort az Unleash the Hounds nyitotta, majd jött az Eaglehorn Bow, a szó szerint kinyírt Starving Buzzard, illetve a Flare.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva