Samsung Note 10+ Advertisement
Samsung Note 10+
PUBG
PUBG: 20 millió, Fortnite: 20 millió - a különbség mégis óriási!
PUBG: 20 millió, Fortnite: 20 millió - a különbség mégis óriási!
Az elmúlt hónapokban a PlayerUnknown's Battlegrounds játszi könnyedséggel sajátította ki magának a battle royale játékok trónját. Az azonban tisztán látszik, hogy előbb-utóbb fel fognak bukkanni a trónkövetelők. Mit fognak, egyesek már itt is vannak: a Fortnite tanári módon lovagolta meg a PUBG-lázat. Pedig az Epic játéka iránt kezdetben igen visszafogott volt az érdeklődés, ám szeptemberben jött az ingyenes Battle Royale játékmód, azóta pedig nincs megállás. Utóbbit szó szerint kell érteni: a Fortnite gyorsabb ütemben növekszik, mint eddig bármelyik free-to-play játék, néhány napja pedig sikerült átlépni a 20 milliót a felhasználóbázist tekintve. Éppen egy nappal azelőtt, hogy a PUBG-nek is meglett a 20 millió. Mindkét játék 20 milliónál tart tehát jelenleg, a különbség azonban óriási. Hiszen teljesen máskor, teljesen más üzleti modellel jelentek meg.
  • A Fortnite Battle Royale módja free-to-play, a PUBG viszont 30 dollárba kerül
  • A PUBG (egyelőre) kizárólag PC-n elérhető, a Fortnite-ból viszont van PS4 és Xbox One verzió is
viszont
  • A Fortnite Battle Royale csupán szeptemberben jelent meg, míg a PUBG március óta gyűjti a vásárlókat
Vagyis ezt a bizonyos 20 milliót lehet nézni több szemszögből is, attól függően, hogy melyik játék sikerét szeretnénk jobb fényben feltüntetni. Ha kicsit jobban a számok mögé nézünk, akkor még egy fontos különbség kirajzolódik. Ez nem más, mint az aktív felhasználók száma, ebben pedig egyértelműen a PUBG tart előrébb. Nem is meglepő persze: érthető, hogy egy fizetős játék mögött sokkal elhivatottabb közönség alakul ki, mint egy free-to-play játéknál. Amit bárki, bármikor kipróbálhat és ott is hagyhat. A Fortnite-nak persze nincs oka szégyenkeznie: nemrég átlépte a 800 ezret az egyidejű aktív játékosok rekordja. A PUBG viszont teljesen más kategória: már 2.5 millió felett jár ilyen tekintetben, amivel ráduplázott (!) a korábbi Steam-csúcstartó Dota 2 rekordjára. Jól látszik tehát, hogy a PUBG-nek egyelőre nem kell tartania attól, hogy a Fortnite a fejére nőne: rohamtempóban növekszik az Epic Games játéka is. Ám a hosszú távú sikerek és a játékosok elhivatottsága terén még bőven van mit bizonyítania. Az viszont már most látszik, hogy két ekkora nagyágyú mellé nem lesz könnyű betörni a piacra, ha más is hasítani szeretne egy szeletet a battle royale tortából. Próbálkozó, persze mindig akad...

Amint betiltják a PUBG-t, ez lesz az utódja: 100 emberes Battle Royale játék mobilra - gamer.hu

Idén torony magasan a battle royale játéktípus az, ami viszi a prímet a játékiparban, s úgy tűnik a fejlesztők bőven látnak még benne potenciált! A kínai Tencent Games kiadó neve lassan már mindenhol ott van a játékiparban, részesedésük van a Fortnite-ért felelős Epic Games-ben, birtokolnak néhány százalékot a PUBG-t kiadó Bluehole-ból, sőt még a League of Legends-et fejlesztő Riot Games-be is nagy pénzeket fektettek.
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

3 új emote a shopban: nézd meg videón őket, mielőtt megveszed!

Prince emote-okkal bővítheted kollekciódat.

Boost vs boost? JUGi vagy Coldzera nyeri az építkezést Overpasson?

Overpasson próbálkoztak boostolgatni, a nagyobb torony volt a nyerő.

Újabb exkluzív Fortnite szett a láthatáron: Íme a Neo Versa csomag!

Ismét a PlayStation tulajdonosok járhatnak jól.

Merre vannak a rejtett rövidítések? - Downtown Drop LTM segédlet

Újabb feladatot vágott a nyakunkba az Epic Games, de már erre is megtaláltuk a megfejtést.

×