Samsung Note 10+
Samsung Note 10+
Gaming
16 éve jelent meg az Xbox!
16 éve jelent meg az Xbox!
2001. november 15. A Microsoft útjára indítja az Xbox játékgépet, mely a Play Station 2 legnagyobb kihívója. Manapság már elképzelni sem tudnánk egy ilyen visszafogott konzol bemutatást. Bill Gates azonban nem tolta túl. Inkább a részletekre helyezte a hangsúlyt.
We support HD TV...the resolution here is really unbelievable...not everybody will have an HD TV but this thing is ready for them
Hihetetlen újításként beszél a HD támogatásról, mely manapság már a minimum elvárások között sem kap helyet. Anno azonban ez egy hatalmas dolog volt! További büszkesége volt az Xbox-nak, hogy rezgett a kontroller, 4 játékos egy időben tudott játszani a géppel és beépített merevlemezzel is rendelkezett.
Könnyen észrevehető a különbség. Az Xbox köröket vert a PS2-re.
Teljesítményben egyértelműen elverte vetélytársait. Szebb és élesebb textúrák, és összességében jobb képminőség jellemezte az Xbox-ot. Az Xbox 7.3 gigaflopsos teljesítményre volt képes, míg vetélytársa, a Play Station 2 csak 6 gigaflops körül mozgott. Ez is segített abban, hogy az Xbox sikeres lehessen, és a következő számokat érhesse el:
  • Az első Xboxból több mint 24 millió darabot adtak el.
  • A legsikeresebb cím a Halo 2 volt, majd 8 és fél millió eladott darabbal.
  • Az Xbox Live támogatása egészen 2010-ig kitartott, annak ellenére, hogy az Xbox 360 már 2005-ben megjelent világszerte.

Azonban kellettek játékok is

Amiből szintén nem volt hiány. Ki is felejthetné el a Halo sorozatot, pláne ha Xbox-ról beszélünk. Ezzel például biztosan sokan játszottatok: De az első Xbox-on debütált a Forza Motorsport sorozat is: Mintha egy kicsit megváltozott volna az évek során. 12 év telt el: Az exclusive címeken túl azonaban fontos volt, hogy a nagy címek is megjelenjenek a gépre, ezt pedig sikerült is elérni. Sosem volt hát mostoha gyerek az Xbox:

Need for Speed: Carbon (2006)

Hiába volt a piacon már az új Xbox, az EA nem tehette meg, hogy egy ekkora játékos bázist kihagyjon a buliból.

NHL 07 (2006)

Ugyan az a helyzet, mint az NFS-nél, túl sok játékos maradt volna játék nélkül. Az EA pedig mint azt tudjuk, szereti a pénzt. Nektek mi volt a kedvenc játékotok az első Xbox-on? Én a Fifa Street-et és a Halo részeket nem tudtam letenni. Írjátok meg a sajátotokat kommentben!
Olvastad már ezeket a cikkeket?

A PUBG Corp. eltávolította a bant Milán főaccountjáról

Úgy tűnik a PUBG anti-cheatje továbbra is meglehetősen inkonzisztens.

Végre megreformálja az Epic a Fortnite loot rendszerét - Érkezik a 'Hold to Swap' opció

Sosem hittük volna, hogy valaha írhatunk erről a beállításról, de szerencsére megcáfolt minket a kiadó.

Akciófigyelő: 13 ezer forint értékű játékcsomagot zsebelhetünk be ingyen

Megérkezett a hét ajánlata, amit kár lenne kihagyni!

×