Samsung Note 10+
Samsung Note 10+
PUBG
Hogyan becsüljük meg ellenfeleink távolságát 4x távcsővel? - 1. rész
Hogyan becsüljük meg ellenfeleink távolságát 4x távcsővel? - 1. rész

Bevezető

Ahogy olvashattátok már, 1.0 után háromféle jelölés váltakozik a négyszeres nagyítású távcsövünkön. Sajnos a jelenlegi játékverzióban a 4x scope nem is zerozható, így nincs könnyű dolgunk ha éppen egy ilyen kiegészítőt rakunk rá a fegyverünkre. Ebben bejegyzésben a távolságok megsaccolásával foglalkozunk. Ehhez tökéletesen passzol a múlt heti, SMG/Sniper távolságjelölés ismertető posztunk: https://gamer.hu/2017/12/26/megmutatjuk-hogyan-hasznald-az-uj-4x-et-snipereken/ Íme a fentebb említett három típus, mi most a középsőt fogjuk jobban szemügyre venni:

A sniper/SMG 4x

Ezt a jelölést jelenleg hét fegyver használja, a teljesség igénye nélkül ezek a következők:
  • Kar98k
  • M24
  • Mk-14
  • SKS
  • AWM
  • UMP9
  • VECTOR

A távolságok

100m

Nincs nehéz dolgunk 100 méteren, ha a célkereszt vízszintes piros csíkjának hossza megegyezik az áldozatunk vállszélességével, akkor a távolság 100 méter.

200 m

Még ez sem tartozik a nehezen megjegyezhető dolgok közé, ha a piros célkereszt fele akkora mint az ellenfelünk magassága, akkor nagyjából 200 méter távolságra lehet.

300 m

Itt már kicsit nehezebb a feladat. Az utolsó előtti vízszintes csík méretét kell összehasonlítanunk áldozatunk vállának szélességével, ha ez a kettő nagyjából megegyezik, akkor 300 méter a távolság.

400 m

Ismét egy könnyen megjegyezhető párosításhoz érkeztünk. Ha a piros célkereszt nagysága és a játékos magassága megegyezik, akkor 400 méter távolságra van tőlünk.

500 m

Ekkora távolságnál már két trükköt is alkalmazhatunk. Az egyik módszer amikor a célkereszt középpontjának és az utolsó előtti vonal távolságát összehasonlítjuk az ellenfél testmagasságával. A másik, amikor az utolsó vonal szélességéhez mérjük a vállait. Ha ezek közül valamelyik megegyezik, akkor bizony fél kilométer távolságra kell ellőnünk.

Miért csak 500 méterig megyünk?

A fentebb belinkelt posztban megtalálod a bővebb választ. Röviden: 500 méterig kitűnően használhatóak a jelölések pl. Kar98k-n, felette viszont már nem annyira.

Összegzés

Mivel a 4x nem zerozható, ezért érdemes ezt és a poszt elején linkelt bejegyzést együtt áttanulmányozni és alkalmazni. Hiszen ha tudjuk milyen messze van a kiszemelt áldozat és azt is tudjuk melyik jelöléssel tudunk pontosan odalőni. Talán a 100, 200 és 400 méteres távolságok szabályait a leghasznosabb megjegyezni, ezekhez tudunk egy-egy címszót is kapcsolni:
  • 100 méter - vállszélesség
  • 200 méter - testmagasság fele
  • 400 méter - teljes testmagasság
 
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?
×