CSGO
Mit tud KODIAK Limitált padja? Megnéztük közelebbről!
farkas-mate - Farkas Mate093 - 1 éve
Címkék: Counter Strike PUBG Gaming Info kodiak teszt egérpad kodipad limitált
Mit tud KODIAK Limitált padja? Megnéztük közelebbről!
KODIAK nevét szerintem nem kell bemutatni senkinek, aki ismeri a CS világát, akik csak a PUBG korszakába kapcsolódtak be, nekik annyit kell tudniuk, hogy korábban fél-profi játékos volt Counter-Strike-ban és egész szép sikereket tudhat a magáénak ez a veterán játékos. Immáron a 3. padját adta ki, amiből a másodikat már sikerült tesztelnünk és meglepetésünkre igencsak jól szerepelt, ezért kíváncsiak voltunk az új Limitált padra is, főleg miután megláttuk róla az első képeket.

Dizájn

[gallery type="rectangular" link="file" ids="56468,56470,56472,56474,56476"] Szakítva a hagyományokkal, most kivételesen nem egy fekete paddal van dolgunk, ami elég rizikós lépés volt, hiszen a piacon a leggyakoribbak a fekete padok, mivel egyrészt a gagyibb szenzorok is jól mennek rajta, másrészt pedig a színes padoknál ott a rizikó, hogy mi van, ha nem tetszik a vásárlónak. Kodi legújabb padjának pedig fehér az alapja, ami szerintem nagyon jól néz ki, az új logó pedig valami zseniálisra sikeredett. Ez az egérpad nem csupán egy szükséges kellék, hanem az asztal dísze, nem tudnék még egy egérpadot mondani, ami ilyen jól néz ki, talán a Qck+ Hyper Beast ami hasonló kaliberű. A részletek jól kidolgozottak. Az egy hetes teszt során többen megjegyezték, hogy milyen jól néz ki a pad.  

Felület

Az előző Kodipadhoz képest egy selymesebb anyaggal rendelkezik. egyértelműen speed pad, azaz a gyorsaságra van kihegyezve. Annyira jól csúszik rajta az egér, hogy még a gyári talpakkal is bőven gyors az egér, tömör teflonnal pedig brutális. A megállítóerőt kicsit hiányoltam belőle, de ez a speed padok sajátossága. Legjobban talán a Zowie G-SR-re hasonlít. A mérete 45x40x0,5 cm, ez nagyjából az L-es padok szabványa, a legtöbb gyártónál legalábbis. Ez a méret elegendő low-sense gamereknek, azaz ha valaki az alacsony egérérzékenységet kedveli, az egészen biztosan nem fog lecsúszni róla, a high-sense gamereknek pedig még sok is lesz. Az előző KODIAK padot tesztelő Vanir még a mai napig használja, így 7 hónap után megkérdeztem, hogy mennyire kopott nála a pad.
"Még azóta is ezt használom, teljesen jó. Még egyáltalán nem kezdett el kopni."
[gallery type="rectangular" link="file" ids="56500,56504"] A szélei varrottak, minőségi munkának tűnik, biztosan nem kell attól tartanunk, hogy felválik a textil. A pad 5 mm vastag, ez már a vastagabb padokhoz sorolható, így kellően kitámasztja a csuklónkat.
A gumírozott alsó rész
Az alja gumírozott, csúszásgátló felületet kapott, aminek köszönhetően nagyobb rántások esetén sem mozog a pad. Ebből már láttunk jobb megoldást is, ami teljesen az asztalra cuppan, de szerencsére ez a megoldás is megállta a helyét. [gallery type="rectangular" link="file" ids="56498,56496"] A minta jól kidolgozott, nagyon finom anyagból készült, egyáltalán nem irritálja a csuklót, viszont a színeknek köszönhetően elképzelhető, hogy valamelyik szenzor nem kedveli, ezért megnéztük 4 különféle szenzorral, hogy tapasztalunk-e bármiféle anomáliát.

Teszt

A lineup
A színes felületre némelyik szenzor allergiás lehet, emiatt 4 különböző egérrel teszteltem, amelyekben mind más szenzor van. A lentebbi táblázatban felsoroltuk az egereket (balról-jobbra), a Rival 100-at kivéve mindegyik szenzor a top kategóriába tartozik. Az olcsóbb gamer egereket a Rival 100 képviseli, mivel ez már olcsón megszerezhető, vetekszik is az egérpad árával, ezért reméljük gyengébb technológiát senki nem tesz egy ilyen padra.
Egér Szenzor típusa Tesztelt egérérzékenység (DPI)
Razer Deathadder 2013 Avago S3988 900
Zowie ZA12 PMW 3310 800
SteelSeries Rival 100 Avago S3059 1000
Cougar Revenger S PMW 3360 800
A teszteket Mouse Tester OxyPlottal végeztem, a teszt során minél nagyobb erővel rántottam egyet az egereken, a lehető leghosszabb úton. Így egyrészt sikerült elérni a legnagyobb sebességet, másrészt a pad összes színes elemén végighúztam az egereket. Anomáliába nem botlottam, egyedül a Rival 100 szenzorát sikerült kimaxolni, ami a szokásos módon 3,5 m/s-ig érzékel, de ezt bármilyen nagyobb paddal sikerül elérni, szóval kiderült, hogy a KODIAK Limitált Padját nyugodtan használhatjuk a fentebbi szenzorok bármelyikével, nem lesz belőle probléma. [gallery type="rectangular" link="file" ids="56570,56576,56572,56574,56582"] [gallery type="rectangular" link="file" ids="56602,56606,56476"]

Értékelés

Első ránézésre bele lehet szeretni, nekem sikerült is, ritka az ilyen egyedi pad, ehhez ugyanis  nem kell KODIAK rajongónak lennie annak, aki megveszi. Az anyagminősége első osztályú, varrott szélek, a felület nem kopott az egy hetes teszt során egyáltalán, reméljük a tartóssága hasonló lesz, mint az előző Kodi pad. A gumírozott hátsó része egyedül az, aminél láttunk már jobbat a piacon, de ettől függetlenül kellően teszi a dolgát, nem mozog a pad használat közben. A színes mintázat nem okozott problémát egyik egérnek sem. A 8500 Ft-os árával a középmezőnybe tartozik, ennyibe került a QcK+ Hyper Beast, de a Zowie G-SR már drágább tőle 2 ezressel, viszont az utóbbi kettő tömegtermék és mindkettő valamiben különbözik a Kodipadtól. A fehér padok eleve ritkaságnak számítanak a piacon, ennyiért különösen ajánlott minősítést érdemel. Köszönet az Mouse Tester OxyPlot fejlesztésért dobragabnak!
Ajánljuk még
3000 feliratkozó
Feliratkozom
Olvastad már ezeket a cikkeket?
OWbox-image

Ultija miatt Baptiste-ot tartják a GOATS killer megváltónak

A szinte mindenki által unalmasnak tartott GOATS meta alkonyát is elhozhatja az Overwatch legújabb hőse.

Hivatalos - Érkezik a Call of Duty: Mobile, már lehet jelentkezni a bétára

Úgy tűnik a Fortnite és a PUBG mobil változata után újabb kihívó érkezik a piacra.

Kiszivárgott a Battlefield V battle royale videója - Íme a Firestorm!

Végre bepillanthatunk a Battlefield battle royale világába.

Az Nvidia végre lerántotta a leplet a GTX 1660 Ti-ról

Végre megtörtént a várva-várt bejelentés.

×
×

KEDVES LÁTOGATÓ!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a gamer.hu szintet lépett és METABRO néven folytatja tovább működését. Az eddig megjelent tartalmakért, a közvetítések során gyűjtött pontjaidért és izgalmas újdonságokért ezentúl gyere a METABRO.HU oldalra!

GO WITH THE BRO