Samsung Note 10+ Advertisement
Samsung Note 10+
LOL
Új anti-cheat rendszert kezdett tesztelni a Riot Games
Új anti-cheat rendszert kezdett tesztelni a Riot Games
Új anti-cheat rendszert tesztel a PBE szerveren a Riot Games, ami a jövőben még pontosabban fogja tudni szűrni azokat a third-party programokat, amelyek sportszerűtlen előnyhöz juttatnak játékosokat. A hírt a League of Legends Boards fórumon jelentette be a Riot Games, s egyik munkatársuk Riot Perma kommentálta is az esetet. Elsőre az új rendszert csak és kizárólag a PBE-re tervezik a fejlesztők, hogy a biztonsági változtatások mikor jelenhetnek meg az élő szervereken, az még nem tisztázott. A rioter hozzászólásaiban elmondta, az új rendszer bizonyos játékosoknál előre nem várt hibákat okozhat, ezeket a nem csalással foglalkozó, ám third-party programok okozhatják, így kérik a fejlesztők, hogy ezeket a hibákat azonnal jelezzék az érintettek.
"Egy teljesen új biztonsági rendszert kezdtünk el tesztelni a PBE szerveren. Az elsődleges célunk ezekkel a módosításokkal, hogy megnehezítsük a fejlesztését a csaló programoknak, valamint a már meglévőket sikeresebben szűrhessük. Ha bármi olyan probléma merülne fel a kliens futtatásakor, ami eddig még sosem volt tapasztalt, valószínűleg emiatt a változtatás miatt ugrik fel a hibaüzenet. A probléma okozója valószínűleg egy third-party szoftver, ami éppen fut a gépen és aktiválja az új védelmi rendszert."
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a jövőben minden third-party szoftver tiltott lesz miközben játszani szeretnénk. Éppen ennek okán a Riot arra kéri a PBE-t használó játékosokat, hogy minden ilyen hibát azonnal jelezzenek és nevezzék meg az éppen futó szoftvereket. Többszöri hibaüzenetek után kiszűrhetjük a probléma forrását, ha a következő kategóriákat ki-be kapcsolgatva megfigyeljük, hogy mire reagál a kliensünk. Hibát eredményezhető programok lehetnek:
  • Bármilyen biztonsági szoftver (anti-vírus, anti-malware, stb.)
  • Játékon belüli overlay szoftver (Steam, Discord, TeamSpeak, Overwolf, stb.)
  • Stream szoftver (XSplit, OBS, Raptr, stb.)
  • Videó rögzítő program (Fraps, ShadowPlay, stb.)
Miután kiderült, melyik program zavarta az új rendszert, a Riot fejlesztői arra kérik a játékosokat, hogy a hibák forrását listázva küldjön mindenki egy hibajelentést. Sajnos nem garantált, hogy minden third-party program megengedett lesz a jövőben azok közül, amiket ma nyugodt szívvel használhatunk az élő szervereken, de a Riot a visszajelzések után tárgyalni fog a programok fejlesztőivel az esetleges kooperációról. Az élő szervereket még egy jó ideig nem fogja érinteni ez a változás, de érdemes lesz figyelni a híreket, hogy mikor várható az új biztonsági rendszer és hogy mely programok lesznek megengedettek a jövőben.
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

GG! Kvali győzelemmel mutatkozott be a Budapest Five új próbajátékosa

Ezzel két magyar csapat már a nyári kupában.

Régi játékosainak kedveskedik a PUBG Corp.

Nem várt "újítással" rukkolt elő a PUBG Corp. csapata.

Elhunyt iNcontrol, a népszerű profi esport játékos

Egy értékes embert veszített el a Starcraft közösség.

Diszkólázban ég az Item Shop, Funk Ops új stílussal tért vissza

Értékesebb lett Funk Ops, bár nem mindenkinek fog tetszeni az új stílus.

×