League of Legends

Új anti-cheat rendszert kezdett tesztelni a Riot Games


Új anti-cheat rendszert tesztel a PBE szerveren a Riot Games, ami a jövőben még pontosabban fogja tudni szűrni azokat a third-party programokat, amelyek sportszerűtlen előnyhöz juttatnak játékosokat.

A hírt a League of Legends Boards fórumon jelentette be a Riot Games, s egyik munkatársuk Riot Perma kommentálta is az esetet. Elsőre az új rendszert csak és kizárólag a PBE-re tervezik a fejlesztők, hogy a biztonsági változtatások mikor jelenhetnek meg az élő szervereken, az még nem tisztázott. A rioter hozzászólásaiban elmondta, az új rendszer bizonyos játékosoknál előre nem várt hibákat okozhat, ezeket a nem csalással foglalkozó, ám third-party programok okozhatják, így kérik a fejlesztők, hogy ezeket a hibákat azonnal jelezzék az érintettek.

“Egy teljesen új biztonsági rendszert kezdtünk el tesztelni a PBE szerveren. Az elsődleges célunk ezekkel a módosításokkal, hogy megnehezítsük a fejlesztését a csaló programoknak, valamint a már meglévőket sikeresebben szűrhessük. Ha bármi olyan probléma merülne fel a kliens futtatásakor, ami eddig még sosem volt tapasztalt, valószínűleg emiatt a változtatás miatt ugrik fel a hibaüzenet. A probléma okozója valószínűleg egy third-party szoftver, ami éppen fut a gépen és aktiválja az új védelmi rendszert.”

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a jövőben minden third-party szoftver tiltott lesz miközben játszani szeretnénk. Éppen ennek okán a Riot arra kéri a PBE-t használó játékosokat, hogy minden ilyen hibát azonnal jelezzenek és nevezzék meg az éppen futó szoftvereket. Többszöri hibaüzenetek után kiszűrhetjük a probléma forrását, ha a következő kategóriákat ki-be kapcsolgatva megfigyeljük, hogy mire reagál a kliensünk.

Hibát eredményezhető programok lehetnek:

  • Bármilyen biztonsági szoftver (anti-vírus, anti-malware, stb.)
  • Játékon belüli overlay szoftver (Steam, Discord, TeamSpeak, Overwolf, stb.)
  • Stream szoftver (XSplit, OBS, Raptr, stb.)
  • Videó rögzítő program (Fraps, ShadowPlay, stb.)

Miután kiderült, melyik program zavarta az új rendszert, a Riot fejlesztői arra kérik a játékosokat, hogy a hibák forrását listázva küldjön mindenki egy hibajelentést. Sajnos nem garantált, hogy minden third-party program megengedett lesz a jövőben azok közül, amiket ma nyugodt szívvel használhatunk az élő szervereken, de a Riot a visszajelzések után tárgyalni fog a programok fejlesztőivel az esetleges kooperációról.

Az élő szervereket még egy jó ideig nem fogja érinteni ez a változás, de érdemes lesz figyelni a híreket, hogy mikor várható az új biztonsági rendszer és hogy mely programok lesznek megengedettek a jövőben.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva