Fortnite

Fortnite 1v1, vagy 2v2? – Nem is hangzik hülyeségnek!


A tavalyi év második fele és az idei év eddig egyértelműen a Battle Royale játékoké. A PUBG korai uralma, valamint a Fortnite folyamatos fejlődése és közkedveltsége egy teljesen új játékgenerációt eredményezett. A játékok ráadásul már nem csupán szórakozásra vannak, számtalan esportág alakult ki az évek során, s nagyon úgy néz ki, hogy a Battle Royale is szépen lassan a csoport tagja lesz. Rendeznek már H1Z1 és PUBG versenyeket, ráadásul meglehetősen masszív pénzdíjazásokkal, s úton van a profi Fortnite liga is!

#EsportReady – A Tencent 15 millió dollárt fektet a Fortnite-ba!

Ugyan meglehetősen csöndben teszi mindezt az Epic, de szépen lassan egyre közelebb jut a játékuk ahhoz, hogy hivatalos esportnak lehessen nevezni. A Spectate funkció például folyamatosan fejlődik, ráadásul a közvetíthetőség és a jól áttekinthetőség irányába. Lehetővé tették például, hogy a visszajátszások követésekor láthassuk kívülről, hogy ki milyen fegyverrel harcol, s az a fegyver milyen ritkaságú. Ez a funkció egyértelműen a jövőben lesz a leginkább kihasználva, amikor a kommentátorok munkáját fogja segíteni.

Mi kell ahhoz, hogy valami esport címmé váljon?

Sokak szerinte egy jól működő Leaderboard rendszer, vagyis egy ranglétra. Ezzel a szemlélettel nem igazán lehet veszekedni, ám egy 100 emberes játékmód esetében nagyon nehezen implementálható, ahogyan az is, hogy versenyt szervezzenek köré.

Az egyik lehetőség, hogy a Battle Royale, mint olyan egy fokkal meglazul, s elengedik a 100 emberes játékmódot és kifejlesztenek egy kompetitív Battle Royale-t, ahol mondjuk 10-20 ember esik egymásnak egy sokkal kisebb területen.

A Fortnite Battle Royale viszont sokkal több, mint egy sima Battle Royale játék!

Talán az Epic Games lövöldéjének nagyobb lehetőségei vannak, mint azt a fejlesztők elsőre gondolták. Ezt a közösség is észrevette, ugyanis ebben az esetben nem csak simán lőnek egymásra az emberek, hanem folyamatosan “sakkoznak” egymással, ugyanis az építkezés része teszi a leginkább kompetitívvé a játékélményt.

Okehns, az egyik reddit felhasználó például Twitteren megosztott egy koncepciót, ami könnyedén működhetne egy kompetitív pályaként.

Forrás: Twitter

A pálya méretéből láthatjuk, hogy nem csak egy az egy elleni harcokra, de akár kettő a kettő elleni harcokra is kiváló lehetne egy ilyen zsugorított térkép. Valószínűleg nem lenne óriási nagy munka ezek mintájára egy kicsivel nagyobbat is létrehozni a csapatoknak, a mérkőzések mögé pedig elég lenne bepakolni egy ELO rendszert és kész is a kompetitív mód.

Még többet tudna dobni a stratégiai oldalra, hogy ha a kisebb méretű pálya bizonyos részei más-más burkolatból állnának, így a landolás előtt a csapatok vagy játékosok eldönthetik, hogy mit részesítenek előnyben. Az agresszív push taktikát, amihez több fa vagy tégla kell, vagy a stabil struktúrákat, amit inkább fémből húzhatnak fel.

A Loot alakítása sem lehet kérdéses, a mostani Marvel x Fortnite LTM-ben is láthatjuk, hogy meg lehet duplázni a nyersanyagok arányát, valamint a fegyverek előfordulása és azok ritkasága is technikailag csak pár kattintással szabályozható.

A Fortnite Battle Royale-ban sokkal nagyobb a lehetőség,mint a többi egyszerű lövöldözős Battle Royale-ok esetében, így kár lenne, ha egy ekkora cikkert kihagynának a fejlesztők. Mi biztosan imádnánk, ha összemérhetnénk tudásunkat másokkal, kontrollált, akár 1v1, vagy 2v2 helyzetekben.

Ti mit gondoltok, lenne tere egy ilyen kompetitív módozatnak?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva