LOL
Szülői engedély nélkül a Riot banolhatja a felhasználód, ha 16 év alatti vagy!
Szülői engedély nélkül a Riot banolhatja a felhasználód, ha 16 év alatti vagy!
Az Európai Unió hozott néhány olyan rendeletet, ami befolyásolja a játékok, valamint online felhasználók felhasználói feltételeit. A törvénymódosítások pedig leginkább a fiatalabb generációkat fogja érinteni. A League of Legends felhasználói követelményei például oly módon módosulnak, hogy a 16 éven aluli felhasználók csak és kizárólag szülői engedéllyel lehetnek aktívak a jövőben, máskülönben a Riot Games inaktívvá fogja tenni az adott accountot.
A rossz hírről szóló figyelmeztetést saját oldalán tette közzé a Riot.
A dolog menete a következő lesz. Minden érintett játékos kliensen belül kapni fog egy értesítőt, valamint egy útmutatót, hogy mit és hogyan kell tenni annak érdekében, hogy a felhasználó aktív maradhasson. A procedúra egyébként egyáltalán nem bonyolult, egy e-mailen keresztül történik az egész. Ahhoz, hogy ne kelljen végig szenvednünk a felül leírtakat, idősebbnek kell lennünk a kiírt átlag európai határnál, ami 16 év. A minimum életkor, amivel használhatjuk a League of Legends szolgáltatásait az 13 év, aki ennél fiatalabb, nem játszhat a LoL-lal még szülői engedéllyel sem. A szülők egyébként NEM léphetnek be a felhasználói fiókokba, ám ha kérik módosíthatnak dolgokat benne, valamint a Riot Games bizonyos határokig információval is elláthatja őket a felhasználó szokásokat illetően. (A gyanakvóbb szülőkkel rendelkező játékosok mostantól óvatosabban játszanak hajnali 3-kor iskolaidőben...) Ha a rendszer azt kéri szükség van szülői igazolásra, ám az nem érkezik meg a kiírt határidőn belül, a rendszer automatikusan tiltja a felhasználót és csak akkor oldja fel, ha a megadott születési dátum alapján elérte a tizenhatodik életévét az illető. Rossz megadott e-mail esetén egyszerűen csak elég lesz újra bejelentkezni és a kliens fel fogja dobni az új e-mail cím megadásának lehetőségét.
Az új rendszer május 25-től lép érvénybe!
Ajánljuk még
2800 feliratkozó
Feliratkozom
×
×

KEDVES LÁTOGATÓ!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a gamer.hu szintet lépett és METABRO néven folytatja tovább működését. Az eddig megjelent tartalmakért, a közvetítések során gyűjtött pontjaidért és izgalmas újdonságokért ezentúl gyere a METABRO.HU oldalra!

GO WITH THE BRO