PUBG
Öt hit után is vígan fut tovább az enemy? Na ezért!
arpad-kondor - Arpi - 1 éve
Címkék: PUBG Info pubg 1.0 pubg sebzés wackyjacky
Öt hit után is vígan fut tovább az enemy? Na ezért!
Könnyű ráfogni ezt a jelenséget a botrányos szerver teljesítményre / alacsony tickrate-re, de sajnos nem feltétlenül (csak) a szerver hibája a dolog.  WackyJacky videójának segítségével mutatjuk is, hogy miért.

A sebzés

A fenti képen négy különböző területet különíthetünk el:
  • Lila színnel azt a területet jelöljük ahol a fegyverek alapsebzései érvényesülnek (ezeket az értékeket láthatjuk a fejlesztők által publikált táblázatokon stb.)
  • A fej és nyakrész piros kiemelést kapott, itt értelemszerűen egész nagy szorzó kerül rá az alapsebzésre
  • A rózsaszín területre is többet sebezhetünk mint az alap, viszont ezt a testrészt elég rendesen kitakarja a világoskék jelöléssel szemléltetett kar / kéz rész. Itt kezdődnek a problémák, sajnos nevetségesen sok találat kell azokon a részeken, nézzük is végig pár fegyverrel a konkrét számokat.

AKM

Erős fegyver az AKM, alapsebzése is nagyobb mint az 5.56-os társaié, semmi baj nem lehet igaz? Sajnos elég kiábrándító a helyzet, ha nagyon szerencsétlenül találjuk el ellenfelünket akkor 8 golyó is kelhet az öléshez.

Glock P18C

A Glock a legjobb példa, hogy miért lehet rossz a jelenlegi sebzésrendszer. Akár 15(!) golyó is kelhet a sikerhez, bár valljuk be, eléggé kevés rá az esély, hogy csak ellenfelünk kezét találjuk el.

M416

Az AKM eredményei után nem lepődünk meg már azon, hogy 8-9 golyót is nyugodt szívvel beleereszthetünk kedves játékostársainkba mielőtt azok meghalnának. Érdemes megfigyelni, hogy a felkart eltalálva sem vagyunk sokkal jobb helyzetben, futás közben pedig könnyen előfordulhat, hogy pont azokat a területeket találjuk el.

Kar98k

Kétségtelenül erős fegyver, ha fejre célzunk nem igazán kell foglalkoznunk többet az ellenséggel. Na de mi van akkor, ha kicsit megremeg a kezünk egy-egy sniper párbaj során? Csúf kudarc lehet a vége, hiszen a kéz itt is jelentősen felfogja a sebzést. Nem hangzik valami jól. https://www.youtube.com/watch?v=_CTjd6k-kKs&feature=youtu.be

Lehetséges megoldás

Erre a problémára a legjobb megoldás a fejlesztők által március elején belengetett "limb penetration" funkció, ami sajnos azóta sem érkezett meg a teszt szerverekre... https://gamer.hu/2018/03/05/vegre-ujdonsagok-erkeznek-teszt-szerverre/ Forrás, és további fegyveradatok (Crossbow, M24 stb.): Katt!  

 

Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Feltörték k0nfig accountját, majd megtalálták a régi VAC banos profilt

A bizonyítékok a profi játékos ellen szólnak, 2014-es VAC bannolt profil került a felszínre.

HSbox-image

Zayle már a játékban és bontható pakkokból: újabb Blizzard baki történt

Többen is jelezték, hogy kibontották a legendary-t.

A legrosszabbkor ütött be a Win 10 kék halál

Az amerikai ECS rangadóján, a MIBR vs. Liquid döntőn a teljes közvetítés lehalt.

×