Samsung Note 10+ Advertisement
Samsung Note 10+
Gaming
Az Intel bemutatta a 28 magos processzorát, az AMD pedig már rá is kontrázott
Az Intel bemutatta a 28 magos processzorát, az AMD pedig már rá is kontrázott
Az év végére mindkét gyártó rákapcsol, az Intel bemutatta a 28 magos processzorát, ami emellé még 28 további virtuális szálat is kapott. Természetesen nem az átlagos otthoni felhasználókat célozza meg a vállalat, erről az LGA3647 foglalat is árulkodik, ami a consumer szegmensben nem érhető el.
Az hozzávaló alaplap | Forrás: Anandtech
A bemutatón láthattuk, hogy az új processzor, hogyan birkózik meg a Cinebench R15 benchmarkjával, a végén pedig,  7334 pontot szerzett, a jelenlegi  Xeon Platinum 8180 csupán 5040 pontot ér el ugyan ezen a teszten. Viszont a 8180 3,34 Ghz-es alapórajelen érte el ezt az eredményt, könnyen lehet, hogy ezt az architektúrát sikerült tökéletesítenie az Intelnek. A Xeon Platinum 8180-ért jelenleg 10 ezer dollárt kér az Intel, a hozzávaló alaplap pedig további ~1 000 dollár többletköltséget jelent. Az új 5 Ghz-es modell ennél biztos nem lesz olcsóbb, főleg a piacra dobásakor, amit a 2018-as év végére tervez a gyártó.

Ryzen Threadripper 2

Az AMD-nek sikerült az Intel 28 magjára rákontrázni további 4 maggal, ez a kicsike már 32 magot és további 32 szálat préselt a legújabb, 2. generációs Threadripperbe. Természetesen a 12 nanométeres csíkszélességen készül és a Zen+ architektúrát fogja megkapni a bestia.
A Threadripper 2 bemutatóján | Forrás: Anandtech
Az 32/64 TR2 mellett jön egy olcsóbb, 24/48-as variáns is, itt viszont az L3 cache-ből is lefaragtak, feltehetően a letiltott moduloknak köszönhetően.
A Threadripper 2 várható specifikáció| Forrás: Anandtech
A frissített X399-es alaplapok tudják majd fogadni az új Threadpippert, az új processzorok maximum fogyasztása pedig  250 W lesz. Az Intel 5 Ghz-ével szemben itt viszont csak 3 Ghz-es alapórejleket és 3,4 Ghz-es turbó frekvenciát kapunk, amit természetesen a fejlettebb IPC könnyen tud kompenzálni, de a megmérettetésre még egy ideig várni kell.
A Gigabyte vadiúj X399-es lapja | Forrás: Anandtech
Az újdonságokat az AMD a 2018-as év harmadik negyedévén fogja szállítani. Forrás: Anandtech
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Slasher bement Fox News-ba és helyretette Trump gamer elméletét

Donald Trump a játékokat okolta a hétvégi mészárlásokért, sokan nem értettek vele egyet.

Diszkólázban ég az Item Shop, Funk Ops új stílussal tért vissza

Értékesebb lett Funk Ops, bár nem mindenkinek fog tetszeni az új stílus.

Gépépítés a nyári szünetre: Milyen PC-t vegyünk 300 ezerért? /Intel verzió/

Átgondolt gépépítés, a lehető legjobb ár/érték arány megtartása mellett.

×