Gaming
Az Intel bemutatta a 28 magos processzorát, az AMD pedig már rá is kontrázott
Az Intel bemutatta a 28 magos processzorát, az AMD pedig már rá is kontrázott
Az év végére mindkét gyártó rákapcsol, az Intel bemutatta a 28 magos processzorát, ami emellé még 28 további virtuális szálat is kapott. Természetesen nem az átlagos otthoni felhasználókat célozza meg a vállalat, erről az LGA3647 foglalat is árulkodik, ami a consumer szegmensben nem érhető el.
Az hozzávaló alaplap | Forrás: Anandtech
A bemutatón láthattuk, hogy az új processzor, hogyan birkózik meg a Cinebench R15 benchmarkjával, a végén pedig,  7334 pontot szerzett, a jelenlegi  Xeon Platinum 8180 csupán 5040 pontot ér el ugyan ezen a teszten. Viszont a 8180 3,34 Ghz-es alapórajelen érte el ezt az eredményt, könnyen lehet, hogy ezt az architektúrát sikerült tökéletesítenie az Intelnek. A Xeon Platinum 8180-ért jelenleg 10 ezer dollárt kér az Intel, a hozzávaló alaplap pedig további ~1 000 dollár többletköltséget jelent. Az új 5 Ghz-es modell ennél biztos nem lesz olcsóbb, főleg a piacra dobásakor, amit a 2018-as év végére tervez a gyártó.

Ryzen Threadripper 2

Az AMD-nek sikerült az Intel 28 magjára rákontrázni további 4 maggal, ez a kicsike már 32 magot és további 32 szálat préselt a legújabb, 2. generációs Threadripperbe. Természetesen a 12 nanométeres csíkszélességen készül és a Zen+ architektúrát fogja megkapni a bestia.
A Threadripper 2 bemutatóján | Forrás: Anandtech
Az 32/64 TR2 mellett jön egy olcsóbb, 24/48-as variáns is, itt viszont az L3 cache-ből is lefaragtak, feltehetően a letiltott moduloknak köszönhetően.
A Threadripper 2 várható specifikáció| Forrás: Anandtech
A frissített X399-es alaplapok tudják majd fogadni az új Threadpippert, az új processzorok maximum fogyasztása pedig  250 W lesz. Az Intel 5 Ghz-ével szemben itt viszont csak 3 Ghz-es alapórejleket és 3,4 Ghz-es turbó frekvenciát kapunk, amit természetesen a fejlettebb IPC könnyen tud kompenzálni, de a megmérettetésre még egy ideig várni kell.
A Gigabyte vadiúj X399-es lapja | Forrás: Anandtech
Az újdonságokat az AMD a 2018-as év harmadik negyedévén fogja szállítani. Forrás: Anandtech
Olvastad már ezeket a cikkeket?

NBK bemutatja: Scout keringő lépcsőről, rossz pozícióból, mégis 4K-val a végén

Az új mouz lineup nem bírt a Vitality ötösével, ezúttal is ZywOo és NBK cipelték a csapatot.

Kiszivárgott a Battlefield V battle royale videója - Íme a Firestorm!

Végre bepillanthatunk a Battlefield battle royale világába.

×