Egyéb
Reszkess Steam, jön a Discord Store - új digitális árusítóhely a láthatáron
Reszkess Steam, jön a Discord Store - új digitális árusítóhely a láthatáron
A Discord világhódító útja 3 éve indult, akkor még a TeamSpeakhez hasonló chat programként. Írásban és szóban egyszerre tudtunk társalogni, egyszerű és érthető felhasználási móddal. Kicsit olyan volt az első benyomás, mint évekkel ezelőtt a Twitch esetében. Láttunk már streaming oldalakat, de ez volt az első, ami kifejezetten nekünk, gamereknek szólt. A Discorddal is ez volt a helyzet, érthető hogy minden gamer hamar rácuppant. Az emberek szép lassan felfedezték, mennyi mindenre is alkalmas az alapvető funkciók mellett a DC, két év után átlépték a 45 milliós felhasználói bázist. 2018 elejére már 90 millió ember beszélgetett és írogatott a Discord szervereken.
Idén májusban pedig már átlépték a 130 milliós felhasználói számot.
Egy ekkora közösségnél pedig már a Discord úgy gondolta, ideje valami nagyobbat összehozni a chatelés mellett. Augusztus 9-én így elindult a Discord Store béta változata. A működési elv lényegében ugyanaz, mint a Steam esetében. A Store-ból különböző kiadók és fejlesztők játékait vásárolhatjuk meg, amik a Library-ba kerülnek a megvétel után. Persze újításból is van bőven, a már említett Library például nem csak a Discord Store-ban vásárolt játékokat képes elindítani. Bármilyen, a gépünkön lévő játékot felismer, ezzel is azt próbálja elérni, hogy a Discord egy központi hely legyen a gamerek életében. Itt beszélgessenek, vásároljanak, innen indítsák a játékokat. Akciók is vannak persze már most is. Összehoztak például egy Xbox Live Gold előfizetéshez hasonló rendszert, ahol sikerjátékokat próbálhatunk ki limitált áron. A Discord Nitro néven futó rendszer havi 5 dollárba kerül.
A Discord Store egyelőre béta állapotban került piacra a tengerentúlon, reméljük hozzánk is hamar elér.
Ajánljuk még
2800 feliratkozó
Feliratkozom
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Spotify toplista és előadás a hadseregnél: a csapból is az ENCE folyik Finnországban

A méltán népszerű EZ4ENCE sláger egy hét alatt meghódította az országot.

TOTW 27 előrejelzés: A kötelező PSG játékos, PL csodagyerek és Rooney is érkezhet!

Megnéztük, hogy az elmúlt forduló alapján milyen TOTW-re lehet számítani szerdán.

Jó látni, hogy vérzik a Steam!

Először azt hihettük, hogy komolytalankodik egy kört az Epic, ők azonban nem viccelnek, tényleg meg akarják szüntetni a Steam egyeduralmát!

×
×

KEDVES LÁTOGATÓ!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a gamer.hu szintet lépett és METABRO néven folytatja tovább működését. Az eddig megjelent tartalmakért, a közvetítések során gyűjtött pontjaidért és izgalmas újdonságokért ezentúl gyere a METABRO.HU oldalra!

GO WITH THE BRO