Egyéb
Botrány: Kriszh Advice-ékat jogtalanul kizárták, Rubenék nem fértek be a meccsre
Botrány: Kriszh Advice-ékat jogtalanul kizárták, Rubenék nem fértek be a meccsre
Amikor már azt hinnénk, hogy az Epic Games rendbe szedte magát, érkezik egy újabb botrány, ami azt mondatja nekünk, hogy a pénz mellett semmi más érzékük nincs az esport versenyek lebonyolítására. Az első nyári fordulóban a technológiát nem voltak hajlandók a verseny mögé helyezni, hatalmas káosz és lag közepette 3 játék után le is fújták az egészet. A legutóbbi, hatodik versenyhéten pedig a szervezetlenségüket is megcsillogtatták, sajnos a magyar játékosok kárára. Kezdődött azzal, hogy a pénteki játéknap után az Epic-nek sikerült több duót meghívni a szombati napra. Ezzel egészen addig nem lenne gond, ha észrevették volna időben a hibájukat és mint egy profi szervezet, hivatalosan elnézést kérnek és korrigálják a hibájukat. Ennek ellenére a botrányosan, előzetes információ nélkül diszkvalifikálták Kriszh Advice-ékat a tornáról. A 4 játéknapos formátumban megrendezett Twitch Rivals-ra minden duótól előre elkérték, melyik napokon érnek rá megjelenni? Hiszen ha valaki akár egy napot is kihagy, a helyére meghívnak valaki mást, hogy fullos létszám legyen. Mindkét magyar duó leadta mind a 4 napra a jelenkezést, amit a szervezők be is fogadtak. Ennek ellenére a Twitch Rivals második napjára valami hiba folytán mégis csak egy magyar párost írtak fel a listára, Rubenéket. Kriszht és Paradoxot kihagyták és a helyükre valaki mást hívtak.
Az első meccsre még beengedték őket, utána viszont a többi 4 fordulóra már nem mehettek.
Rubenék sem voltak sokkal szerencsésebbek, a kezdeti szervezésbeli káoszt egy újabb követte, amikor az Epic Games elkezdte a versenyben lévő játékosokat ledobálni a szerverekről. Biztosan fogalmuk nem volt arról, hogy hogyan kezeljenek egy ilyen kényes ügyet, ennek a végeredménye meg az amatőr kapkodás lett. Sajnos Rubenék is ebbe a csoportba tartoztak, az első játékukat úgy ahogy van elgáncsolta az Epic, utána érthető, hogy megzavarodtak és a teljesítmény sem volt már olyan, mint egy nappal korábban.
Epic Games
A hivatalos végeredmény is egészen érdekesre sikerült, ugyanis egy olyan duó tudott felkerülni a dobogó legtetejére, ami egy darab Victory Royale-t sem szerzett. Tény, a formula a killekre helyezte a hangsúlyt, egy elimináció egy pontot jelentett, míg egy győzelem a következő mérkőzésen elért pontjaikat szorozta fel hárommal a versenyzőknek. Ha 7 gyilkosságnál többet szereztek a csapatok egy körben, az automatikusan kétszeres szorzót jelentett a következő fordulóban. Sőt, a második helyezett csapat, Fnatic_Eryc és Tommo több killel rendelkeztek, mint a bajnok GotagaTV és Mickalow_, ám nálunk a konzisztens teljesítmény elmaradása miatt a pontok sem úgy érkeztek, ahogy szerették volna.
A legszebb az egészben pedig az, hogy mikor a játéknap végén ezekről a problémákról elkezdtek kérdezősködni a duók, a szervezők egyszerűen kidobtak mindenkit a Discordról, válaszok nélkül.
Egy szó mint száz, botrány ahogyan az Epic Games újabban kezeli mind a játékát, mind pedig a versenyeit. Érzékelhetően nem tudnak mit kezdeni a sok pénzzel, amit a Fortnite termel, próbálkozásaik vannak arra, hogy jó irányba tereljék a Battle Royale esportot, de amíg ilyen hatalmas káoszt teremtenek saját maguk körül, addig csak roncsolják a profik teljesítményét, ezzel pedig akár hosszútávon alá is áshatják a karrierjüket.
Függetlenül a végeredménytől, gratulálunk a magyar játékosoknak, a pénteki teljesítményre nem lehet panasz, a szombati körben pedig az érintettek mind profikként kezelték az esetet, nem csináltak még nagyobb botrányt az ügyből. Így kell ezt fiúk!

Ezt láttad már?

   
Ajánljuk még
×