Fortnite
Hogy ne csak mindig a sírás menjen: bebizonyítjuk hogy a Fortnite hitboxai igenis zseniálisak
Hogy ne csak mindig a sírás menjen: bebizonyítjuk hogy a Fortnite hitboxai igenis zseniálisak
Az FPS játékok egyik állandó közös témája a rossz hitboxok miatti sírás. CS:GO-tól a Rainbox Sixen és PUBG-n át a Fortnite-ig mindenhol ez megy, kivétel nélkül. Hazugság lenne azt állítani persze, hogy jogtalanul. Szinte minden játékban akad ugyanis olyan helyzet, amikor a hitbox csődöt mond, és valami elképesztően hülye eredménnyel zárul egy-egy lövés.
Epic can you fix the hitbox please ? Thanks ! from r/FortNiteBR
De ha egy picit jobban mögé nézünk a fejlesztés menetének, egy-egy ilyen eset tökéletesen megmagyarázható. Vagyis még akkor is, amikor hibára gyanakszunk elmondhatjuk, a hitbox valójában jól működött. A Fortnite hitboxok legnagyobb hibája, hogy csak egyféle változat létezik belőlük. Skinből rengeteg van, de hitboxból csak egy, annak kell jól működnie minden skin mellett. Ez pedig mindenki tudja hogy lehetetlen, hiszen például a férfi karakterek teljesen más testalkattal rendelkeznek a nőknél. Mégis a kettő hitboxa ugyanaz. Akiken jelmez van szélesebbnek tűnhetnek a ruha miatt, magasabbnak a sapka miatt és még sorolhatnánk.
De a vége mindig az, hogy egy hitbox érvényes mindenkire.
Innentől kezdve azt hiszem érthető, hogy a karakterek hitboxa miért viselkedik néha megmagyarázhatatlan módon. Ezzel szemben viszont ott vannak a tárgyak és járművek hitboxai, amik megmutatják nekünk, milyen jól dolgoznak az Epic Games fejlesztői.
Amazing hitbox from r/FortNiteBR
Ez a lassítás egy igazi kincs. Tökéletesen látható, hogy a golfkocsi hitboxa milyen aprólékosan kidolgozott. A lövedékek éppen átférnek két cső között.
The hitboxes in this game are so good, it's unreal from r/FortNiteBR
Azt hiszem a falak hitboxára sem lehet panasz, ezt a videót elnézve. Kimerevítve a lövés előtti pillanatot tisztán látszik, hogy egy ablakkeret és még legalább 3 falrész mellett süvít el a golyó a becsapódás előtt. Ezekből a példákból látszik, hogy a Fortnite hitboxai talán a játékvilág legjobbjai, de az elit kategóriába bőven beférnek. A karaktereknél csak az a baj, hogy fixen nagyobb, mint maga a karakter. Ezért néha olyan lövést is bekapunk, ami elsőre sima mellének tűnt.  
Ajánljuk még
2800 feliratkozó
Feliratkozom
Olvastad már ezeket a cikkeket?
×
×

KEDVES LÁTOGATÓ!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a gamer.hu szintet lépett és METABRO néven folytatja tovább működését. Az eddig megjelent tartalmakért, a közvetítések során gyűjtött pontjaidért és izgalmas újdonságokért ezentúl gyere a METABRO.HU oldalra!

GO WITH THE BRO