PUBG

Régi bug vagy új csalás? Elszaporodtak a láthatatlan emberek a PUBG-ben


Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor mindent jól csinálsz, az ellenfél pedig össze-vissza bénázik de mégis ő nyer. Az esetek kb 20%-ban a szerencse szól közbe, 80%-ban viszont valamilyen csalás vagy hiba áldozataivá válunk a szervereken.

A legújabb ilyen rejtélyes eset az egyre gyakrabban felbukkanó láthatatlan játékosok kérdése.

2017 decembere, vagyis az 1.0 megjelenése óta időről időre felbukkan a dolog egy-két panasz erejéig. A sok hibán edződött PUBG játékosok csak legyintenek egyet és játszanak tovább, láttak ennél már cifrább dolgokat is. Újabban azonban szinte naponta érkezik a panasz láthatatlan játékosokról.

Nézzünk is pár példát, a casual és a profi játékosok szemszögéből is választottunk videókat.

A fenti példában még a visszajátszásban sem látszik elsőre az ellenfél. Nézetet kell váltani, hogy egyáltalán előbukkanjanak az emberek.

A bal oldali videó mutatja mit látott ingame a játékos, a jobb oldali pedig már a visszajátszás. Összesen 4 alkalommal bukkan fel az ellenfél a játékos orra előtt. Ingame ebből semmit nem érzékelt, csak a visszajátszásból látszik.

TSM Viss esete hasonló, pár órával utána történt ez is. Az ellenfél nézetéből a visszajátszás során tisztán látszik, hogy többször is átrohan az ablak előtt. Konkrétan még rá is néz Viss-re, majd el is lövi:

Mindezt Viss szemszögéből is megnézhetjük. Előbb a visszajátszást, ahol minden tisztán látszik, aztán ingame is. És csak úgy, mint az előző esetben, itt is láthatatlan az ellenfél a játékon belül. Viss már csak azt veszi észre, hogy ellőtték.

A dolog tehát biztosan egy buggal indult, hiszen gyakran előfordult már ilyen az 1.0 bevezetése óta. A kérdés csak az, időközben nem lett e szándékos csalás a dologból, mostanában ugyanis egyre gyakrabban látunk láthatatlan játékosokat a szervereken.

Vagyis hát pont ez a baj, nem látjuk őket, csak a visszajátszásban.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva