Egyéb
Kiszivárgott az i7 9700K első tesztje - Többet vártunk
Kiszivárgott az i7 9700K első tesztje - Többet vártunk
Egy spanyol oldal kaparintotta meg egy 9700K prototípusát, amit egy még szintén be nem jelentett Z390-ben hajtva ki is próbáltak. Az oldal érthető okokból nem adta ki az informátorát, ami feltehetően az alaplapgyártóhoz köthető, ezért az alaplap típusát sem árulták el. A CPU-Z screenshottal is megerősítették a korábban már kiszivárgott 9700K specifikációit. Az új processzor 8 magot kapott HT nélkül, emellett 3,6 GHz-es alapórajelen pörög, ami 8 mag esetén 4,6 GHz-ig skálázódhat, 1 mag esetén pedig akár a 4,9 GHz-et is elérheti. A tesztben egy ismeretlen eredetű Z390 alaplapot, 3600 MHz-es G.Skill TridentZ DDR4 memóriamodulokat, illetve egy MSI GeForce GTX 1070 Gaming Z mellett nézték meg, hogy mire képes az i7 9700K.

Íme az eredmények (alkalmazások alatt):

Túl sok változás nem történt. Bár meglátszik a +2 mag ereje, de túl sok változtatás ezen kívül nem történt, az IPC teljesítménye nem lett számottevően jobb. A wPrime több szálas tesztje alatt a 8700K teljesítményével megegyezett a 9700K, ami HyperThreading hiányának köszönhető.

A játéktesztek: 

A tesztelt játékokban szinte semmi különbség nincs az előző generációs 8700K-hoz képest . Ennek oka egyrészt, hogy a játékok még mindig inkább kevesebb magot használnak, így a +2 mag nem hoz túl sokat a konyhára, emellett pedig az IPC nem fejlődött számottevően. Másrészt a GTX 1070 kihajtásához még egy 6700K is bőven elég. A tesztben sajnos nem tüntették fel a minimum fps-eket, pedig ott még látszódhatott volna az új 9700K ereje. Túl sok újdonsággal nem kecsegtetett a 9700K, picit többet vártunk tőle, de ott van még az i9 9900K, az új zászlóshajú, ami még bőven tartogathat meglepetéseket.   Forrás: El Chapuzas Informatico
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

'Még a sz*rnál is rosszabb! Rossz nézni, és még rosszabb játszani' - szegény Vertigo nagyon kapja

Ezúttal fer formált egyértelmű véleményt az új versenypályáról, de nincs egyedül negativitásával.

Thanos hamarosan visszatérhet! - Már a forrásfájlokban az Infinity Gauntlet LTM elemei

A Marvel univerzum egyik legrettegettebb gonosztevője hamarosan visszatérhet a Fortnite világába.

A dán légierő gamereket szeretne toborozni, az Astralis-on teszteltek

Pilótákká, repülésirányítókká képeznék őket.

Jó látni, hogy vérzik a Steam!

Először azt hihettük, hogy komolytalankodik egy kört az Epic, ők azonban nem viccelnek, tényleg meg akarják szüntetni a Steam egyeduralmát!

×