CSGO
Scammer oldalak, eltüntetett bizonyítékok és tengernyi hazugság: a CS:GO világ legnagyobb átverése
Scammer oldalak, eltüntetett bizonyítékok és tengernyi hazugság: a CS:GO világ legnagyobb átverése
Kezdjük rögtön az elején, és szépen sorban vegyük szemügyre a bizonyítékokat. A végére szép kerek sztori lesz belőle, köszönhetően Beannek, aki a bizonyítékokat összegyűjtötte és fullos nyomozást folytatott az ügyben. Az egész 2014-ben indult, amikor is Vlad Nov megalapítja a Kickback nevű céget. Az oldal egy volt a sok közül, hagyományos betting oldal. CS:GO skineket válthattunk be, és az értük kapott ruby-val fogadhattunk egymás ellen. Az oldal aztán 2017-ben váratlanul, nulla figyelmeztetéssel lehúzta a rolót és a bent ragadt skineket szépen benyelték. Vlad Nov ezután 2017 végén újraindította a CSGOWildot, és megnyerte magának a híres YouTubert, Anomaly-t is. A videós népszerűsíteni kezdte az újjáéledt CSGOWildot, pár nap múlva azonban gyorsan le is buktak a fogadások manipulálásával. A vádakkal szemben Vlad kezdetben azzal védekezett, hogy az oldal teljesen legálisan működik, nincs itt semmilyen manipuláció. Bizonyítékot azonban nem tudott mutatni a tisztaságról, hiszen tényleg csaltak az esélyekkel. Pár nappal később ezért teljesen megváltoztatták véleményüket és azt állították, hackerek törték fel az oldalt, és ők nyúltak bele az algoritmusba. Természetesen erről a gyenge hazugságról is hamar lehullott a lepel, és itt már borult a kártyavár. Vlad Nov másik oldaláról, a Skinhubról is kiderült, hogy csaltak a fogadások eredményeivel. Vlad Nov tehát 2017 végére egy scammeléssel vádolt Kickback és 2 csalással lebukott fogadóoldal boldog tulajdonosának vallhatta magát. Anomaly-ra hatalmas nyomás nehezedett a csaló oldalakkal való kapcsolata miatt, igyekezett minél gyorsabban kiszállni az egészből. Minden CSGOWildos tartalmat letörölt az oldaláról, és megszakította a kapcsolatot Vlad csapatával. Legalábbis ezt próbálta elhitetni nézőivel.
Ehelyett azonban egy újabb közös tervet eszeltek ki Vladdal, az emberek átverésére.
Anomaly úgy tett, mint aki mélységesen csalódott a CSGOWild üzemeltetőiben, ezért egy másik oldalt kezdett népszerűsíteni, a Skinhubot. Igen, ez az oldal volt, ami korábban lebukott a fogadások manipulálásával, mégis tovább működött. Illetve ennek is ugyanúgy Vlad Nov volt a tulajdonosa, mint a CSGOWildnak, akikben Anomaly elméletileg csalódott. Hogy ne bukjanak le, kitalálták "Skinhub Chris"-t, akit a Skinhub tulajdonosaként emlegettek. Az egyetlen baj az volt vele, hogy csupán kitalált személy, aki sosem létezett. Sokat elárul, hogy "Skinhub Chris" Twitter accountjához a "[email protected]" email cím tartozik, ami ugye szintén Vlad Nov tulajdona... A gyanús összefüggések lebuktatására Bean összehozott egy bizonyítékokkal teli videót, ami pár napa alatt 650 000 tekintést és óriási felháborodást hozott. A videót aztán egy 3 másodperces Anomaly bevágás miatt letöröltették a YouTube-bal. Anomaly tagadta, hogy ő kérte volna a törlést, de a YouTube-bal folytatott beszélgetésből kiderül, ebben is hazudott. Bean ismét felrakta, immár nem listázott videóként egy másik csatornára. Ezt a videót is megtalálták a gyanúsítottak és viewbotokat szabadítottak rá. A YouTube pedig emiatt az egész csatornát törölte, így ez a bizonyíték is odaveszett. Bean tehát hiába ásott a dolgok mélyére egészen 2014-ig visszamenőleg, semmire nem ment vele. A csatornáját bezáratták, videóit és bizonyítékait letöröltették és a Skinhub továbbra is él és virul...
Reméljük az esetre és a tengernyi bizonyítékra végre a Valve is felfigyel, és korrekten járnak el a csaló oldalak és jogtalan bezárások ellen.
Olvastad már ezeket a cikkeket?

A GTA Online kaszinója végre megnyitja kapuit

A GTA Online világa tovább bővül.

18 év után ismét a harcmezőkön - S.W.I.N.E. HD Remaster teszt

A nyulak és a disznók harca soha nem érhet véget!

Még mindig a GTX 1060 a világ legnépszerűbb kártyája

Megállíthatatlanul nő a 1060 népszerűsége, nincs AMD a Top10-ben.

×