HS
Kolento szerint minden OK, Fibonacci 5 dolgon is változtatna - profi Hearthstone-osok a nerfekről
zsolt-cseto - Zsolt Cseto - 8 hónapja
Címkék: Hearthstone Info hearthstone nerf
Kolento szerint minden OK, Fibonacci 5 dolgon is változtatna - profi Hearthstone-osok a nerfekről
Meglepetésszerű bejelentést tartogatott a Blizzard szerda estére, azok után ugyanis, hogy pár hete még azt mondták, nem terveznek nerfeket, egyszer csak érkezett a hír, hogy mégis jönnek a balansz változások. A konkrétumokat október 15-én, jövő hét hétfőn fogják elárulni, addig marad a találgatás. Az ismert Hearthstone-profik közül többen is kifejtették a véleményüket a témában. A Warrior-specialista Fibonacci kész javaslatcsomagot is írt, amiben - némileg meglepő, de mégis elismerésre méltóan önkritikus módon - magát a Warriort sem kímélte.
"Én ezeket a nerfeket látnám szívesen 1. A Rogue Quest egyszeri buffot adjon a kézben, boardon és pakliban lévő lényeknek 2. A Spreading Plague legyen 8 mana vagy vigyék le a Scarabok HP-ját 3-4-re 3. A Tank Up! hősképesség csak 3 armort adjon 4. A Carnivorous Cube legyen 7 mana 5. A Coin ne olcsóbbítsa a Mountain Giantet"
Van olyan is, aki a totális ellenpólust képviseli, mint például Kolento, aki nem bolygatná a jelenlegi egyensúlyt gyengítésekkel.
"Szerintem a meta balanszos. Ha valamin változtatni kell, azok a Boomsday lapok, amikre ráférne némi buff."
Dog egy kicsit másmilyen irányból közelítette a témát. Egyrészről hangsúlyozta, hogy örül a változásoknak, ugyanakkor szerinte ez csak ideiglenes megoldás: a fő probléma az, hogy túlságosan kevés a játékmód jelenleg a Hearthstone-ban.
"Örülök, hogy a Blizzard bejelentette a nerfeket, ugyanakkor a Hearthstone metája így is túl gyakran áll be. Nem csak a nerfeknek és a változásoknak kellene lenniük az egyedüli válaszoknak, hanem egy új formátum kellene, vagy egy új mód a kártyák használatára."
Nem véletlen, hogy a vélemények ennyire eltérőek, hiszen "papíron" jelenleg egészen ideálisak a számok: viszonylag jó a balansz az egyes class-ok között, illetve a paklik mennyiségét tekintve is változatos a meta. A fő problémát inkább a polarizált matchupok, illetve az ebből adódó "kő-papír-olló"-jelleg jelentik, ami sokaknak nem szimpatikus. Kíváncsian várjuk, hogy a Blizzard milyen változásokat tervez!
Olvastad már ezeket a cikkeket?
×