Gaming
Még leírni is hátborzongató: Bereznay Dani az F1-világbajnok első számú kihívója!
zsolt-cseto - Zsolt Cseto - 8 hónapja
Címkék: Gaming Esport f1 esports series bereznay dániel f1 2018
Még leírni is hátborzongató: Bereznay Dani az F1-világbajnok első számú kihívója!
Szerda este elstartolt az idei F1 Esports Series tíz versenyből álló fináléja, ahol egy magyar pilótának is szurkolhatunk, Bereznay Dániel személyében ugyanis egy hazai játékos is ott van az elitben, méghozzá a Mercedes hivatalos esport csapatának színeiben. Azt már eddig is tudni lehetett, hogy Dani egyértelműen ott lesz az esélyesek között - ezt maga is elmondta a vele készített interjúban. Most azonban végre "élesben" is láthattuk, hogy mire képes a magyar versenyző a világ legjobbjai ellen. A Pro Series első versenynapján három futam várt a játékosokra. Jöjjön az összefoglaló!

1. futam - Ausztrália, Albert Park

Dani rögtön az első időmérőn megmutatta magát, hiszen mindössze 19 ezreddel maradt el csapattársától, a tavalyi világbajnok Brendon Leigh-től. A két Mercedes aztán a futamon is meglépett a mezőnytől, a többi versenyző nem igazán tudta tartani a lépést Bereznayékkal, miközben a magyar versenyző végig pár tizedmásodperces távolságból követte brit riválisát. A kötelező kiállás során azonban Dani sajnos apró hibát vétett, ami sokba került neki, a boxba tartva ugyanis későn lassított és átlépte a sebességlimitet, ami miatt 15 másodperces büntetést kapott a futam végén. Így a szoros 2. pozíció helyett végül meg kellett elégednie a 6. hellyel.

2. futam - Kína, Sanghaj

A második pályán Dani megmutatta, hogy ha valaki egy körön le akarja győzni őt, annak nem lesz könnyű dolga, hiszen megnyerte a második kvalifikációt, így a pole-ból indulhatott, miközben Leigh csak az ötödik rajtkockát szerezte meg. Bereznay egészen a futam hajrájáig hiba nélkül tartotta az első helyet, a brit csapattárs azonban bizonyította, hogy nem véletlenül lett tavaly ő a világbajnok, elképesztő felzárkózást mutatott be ugyanis a futamon, melynek hajrájában Danit is bekebelezte. Így a magyar versenyzőnek meg kellett elégednie a második hellyel, miközben a Mercedes újabb kettős győzelmet aratott - ezúttal már utólagos büntetések nélkül.

3. futam - Azerbajdzsán, Baku

Még csak három versenyen vagyunk túl, de nagyon úgy tűnik, hogy a virtuális F1 időmérőkirálya bizony nem más, mint Dani, hiszen Sanghaj után Bakuban is a pole-ból rajtolhatott. A három verseny közül egyértelműen ez volt a legizgalmasabb, Bereznay, Rassmussen és Leigh ugyanis végig fej-fej mellett haladtak, rengeteg előzést láthattunk a kegyetlenül hosszú padlógázas szakasznak köszönhetően. Az utolsó kör aztán mindent vitt: Leigh az első kanyarban az élre állt, Dani pedig egy pillanatig úgy tűnt, hogy követni tudja őt, Rassmussen azonban nagyon erőszakos volt. A brit játékos ráadásul a kör második felében többször is hibázott, így a dán versenyző az utolsó métereken végül meg tudta előzni. Bereznaynak ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel, de mindenképpen biztató, hogy Dani itt is végig versenyben volt a győzelemért. Két pole, két dobogó és egy hihetetlenül kiegyensúlyozott teljesítmény: ez Bereznay Dani első napi mérlege a Pro Series-ben, amire bátran lehet alapozni. Már csak azért is, mert három futam után Dani az összetett pontverseny második helyén áll a tavalyi világbajnok és az első számú rivális, Brendon Leigh mögött. Folytatás három hét múlva, október 31-én, ahol újabb három versenyen bizonyíthat majd Dani! F1 Esports Series 2018, döntő, 2. versenynap (október 31.)
  • 4. futam: Paul Ricard, Franciaország
  • 5. futam: Silverstone, Egyesült Királyság
  • 6. futam: Spa-Francorchamps, Belgium
A tegnapi futamokat itt nézhetitek vissza:
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Miben változott Erangel? Íme minden, amit idáig tudunk - KÉPGALÉRIA

Hamarosan "személyesen" is bejárhatjuk az újratervezett Erangelt.

A GTA Online kaszinója végre megnyitja kapuit

A GTA Online világa tovább bővül.

Holnap végre bejelenthetik Wattsont! - Megjött az első teaser az Apex Legends legújabb karakteréről

Június 8-án minden kérdésünkre választ kapunk. Legalábbis reméljük...!

Az IKEA gamer eszközöket dob piacra

A svéd óriáscég is úgy döntött, hogy beszáll a gamer iparágba, ami folyamatosan dübörög.

×