Samsung Note 10+ Advertisement
Samsung Note 10+
PUBG
"Már egy éve van hardveres ban a játékban" - Exkluzív interjú egy cheat fejlesztővel
"Már egy éve van hardveres ban a játékban" - Exkluzív interjú egy cheat fejlesztővel
Tegnap bombaként robbant a hír, hogy hamarosan érkezik a hardveres ban a PUBG-be. Rengetegen örömüket fejezték ki a hír hallatán, míg mások inkább a téves banok miatt aggódtak.  A hírt követően szinte azonnal megkeresett namazso, akinek a korábbi interjúja sok zsebben kinyitotta azt a bizonyos bicskát:
"Az ugye megvan, hogy a BattlEye már egy éve bannol hardveresen?"
Semmilyen infó nem volt róla, egyetlen fake kép terjedt a neten erről, a PUBG Corp. sem kommunikálta, már hogy bannolnának? 
"Személyesen 20-30 embert ismerek, aki hw bannolva van, ők is cheat fejlesztők. És igen, a hardveres ban már ősidők óta része a játéknak. Nagyon sok accountot bannolnak hw id-re, egyik barátom a 12. ban után kapta meg, csak hát gondolom nem sok csaló jut el a 12. bannolt accountig."
A fake kép, amit többen terjesztettek korábban
De honnan lehet tudni, hogy hardverre bannolnak és nem csak egy újabb ban? 
"Ez nagyon egyszerű. Felrakod a játékot és ha ugyan arról a gépről próbálkozol, már jön is a bannolt felirat pár perc után. Hiába telepíted frissen, még egy meccset se tudsz lejátszani, már kapod is a bant"

Mire bannol a rendszer?

Ez a része már kicsit bonyolultabb. Namazso jelenleg nem tudja, hogy melyik anti-cheattel tervezi a PUBG Corp. a HW bant osztogatni (tekintve, hogy a játék jelenleg 3-4 anti-cheattel rendelkezik). Azt tudjuk, hogy a BattlEye jelenleg HDD/SSD ID-re adja a bant. Ez sem tökéletes egyébként, mert ha van egy aktív RAID vezérlőnk, akkor a program csak annyit lát, hogy "RAID".  Van egy olyan lehetőség is, hogy egyszerre több dologra adják, például a HDD mellett a MAC azonosítóval, vagy épp a kijelzőnk ID-jával kapcsolják össze. De processzorra például nem tudnak bannolni, egy 2004-es EU határozat miatt. Vannak a rendszernek nehézségei?
"Természetesen, sok hardvernek egyáltalán nincs egyedi azonosítója. Alapvetően gondolok itt a "kici ócó" HDD-kre, amelyekbe mind ugyan azt az ID-t égetik bele, de egyébként meglepődnél mert még a nagyobb gyáraknál is előfordul az, hogy ugyan azt az azonosítót adják.  Említettem a RAID kártyákat is, de az én monitorom még egy régebbi VGA csatlakozós típus, szóval ennek még ID-ja sincs, így nem tudják mire adni a bant. Amúgy hatalmas káosz alakulhat ki, ha nem kézzel fogják adni ezeket a hw banokat, elég sok ártatlant bannolhatnak ha automatizálnak."

Nehéz kijátszani a HW bant?

Namazso elmondása szerint a HDD/SSD ID-ját egyáltalán nem egyszerű átírni, ám egy alaplapét egy sima BIOS update is felülírhatja. Nagyban függ attól, hogy mire fogják adni. A jelenlegi BattlEye HW ban az könnyen kijátszható egy egyszerű pendrive-val, mivel a rendszer erre nem tud bannolni, így ha a csalók pendrive-ról futtatják a Windows-t, akkor soha nem fogja őket utolérni a hardveres ban. Az mellesleg teljesen mindegy, hogy min van a játék, a BattlEye ugyanis csak azt nézi, hogy a Windows melyik eszközön van és erre adja az anti-cheat a bant. Tehát ha újratelepítjük egy másik vinyóra a játékot, attól a ban még ugyan úgy megmarad. A cheat fejlesztő elmondása szerint az a legjobb megoldás, ha kombinált bant osztanak ki, ám ennek megírása nehézkesebb így a PUBG Corp. korábbi programozási tudása alapján nem feltétlenül számíthatunk erre. Érdekes egyébként, hogy a PUBG Corp. nem kommunikált az idáig kiosztott hardveres bannokból semmit, bár néha jobb csendben intézni az ilyesmit, de így hogy több, mint 1 éve a játék része, a cheat fejlesztők alaposan kiismerték a rendszert, mint az interjúból is megtudhattuk, azért reméljük jó páran fennakadnak majd azon a bizonyos hálón. Köszönjük a segítséget namazsónak! 

Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

A fagyásnak vége - Javítás érkezett a teszt szerverre

Nagyobb kaliberű javítás érkezett a teszt szerverre.

A PUBG Corp. eltávolította a bant Milán főaccountjáról

Úgy tűnik a PUBG anti-cheatje továbbra is meglehetősen inkonzisztens.

Merre vannak a rejtett rövidítések? - Downtown Drop LTM segédlet

Újabb feladatot vágott a nyakunkba az Epic Games, de már erre is megtaláltuk a megfejtést.

Megjelent Polar Peak alatt "A Szem" - Ő lehet Jonesy rajza a Fortbyte képen?

Most lett még érdekesebb a Fortnite kilencedik szezonja.

×