CSGO
Az illetlen pornó-mém miatt a Virtus.pro kirúgta teljes közösségi média csapatát
Az illetlen pornó-mém miatt a Virtus.pro kirúgta teljes közösségi média csapatát
A Virtus.pro csapatai mindig is a legszerethetőbb lineupok között voltak. Ennek legfőbb összetevője természetesen a játékosok szerény és közvetlen személyisége. De emellett ott van a csapat által végzett brand építő tevékenység is, amit a közösségi médián keresztül folyamatosan nyomatnak. Rengetegféle kontent, exkluzív tartalmak a csapatokról.
Felvillantják például játékosaik magánéletét is, hogy a rajongók bennfentesnek érezhessék magukat:
De leginkább persze a mostani trendeknek megfelelően, náluk is a mémek dominálnak:
A Dota2 csapat legutóbbi mémje egy picit megszaladt a Twitter felelősöknél. A Ragyogás és a ketrecharc hasonlat még elment, sőt vicces is volt, de amikor már a pornót is belekeverik, ott már baj van. Főleg úgy, hogy a főszponzort alázzák meg vele. Az esport világ kiemelt alakja, Redeye egyből szót is emelt az illetlen mémmel szemben, amit a csapatmenedzser gyorsan le is reagált:
"Teljesen igazad van, elfogadhatatlan mém volt, amit alig 10 perccel a posztolás után le is töröltettünk. A Virtus.pro szeretne elnézést kérni mindenkitől és biztosan állíthatjuk, nem fordul elő többet."
Hogy miért nem fog ilyen előfordulni többet, az csak másnap derült ki.
"A tegnapi incidens után megerősíthetem, hogy megszakítottuk az együttműködést a Virtus.pro közösségi média felelőseivel. Emellett belső szabályozást hoztunk létre a hasonló kisiklások elkerülésére, még egyszer elnézést mindenkitől."
A Virtus.pro menedzsere kiemelte, igazából nem a szexista poénnal volt bajuk. Sokkal inkább a főszponzor, Mercedes felé irányuló negatív attitűd. A poszt szövege ugye így szól:
"Vajon ki viszi el egy körre idén a Mercedes-t?"
A szponzor ugyanis ajándék autókat ajánlott fel a torna MVP-jeinek, de ez a poszt teljesen más "körre" vitte el a Mercedes-t. Az esport kiemelt támogatóival pedig egészen egyszerűen nem bánunk így, ezt most már a kirúgott közösségi média csapat is tudja.
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?
×