Advertisement Gate sponsorship Gate sponsorship
Hearthstone

Eljött az “új Azure Drake” ideje? Az új lapokkal végre tényleg erős lehet az Odd Mage


Amikor annak idején a The Witchwoodban megjelent a páros-páratlan mechanika, akadt néhány class, amely kapott némi extra támogatást is a Blizzardtól néhány specifikus kártya képében. Ezek között végül akadt is olyan, ami fontos alkotóeleme lett a metának (Murkspark Eel), többségükben azonban nem váltották be ezek a lapok a hozzájuk fűzött reményeket – leginkább amiatt, mert a deck, amibe illeszkednek nem bizonyult elég jónak. Így járt az Odd Mage, illetve az “új Azure Drake”-nek becézett Black Cat is.

Maga a lap baromi erős, ez nem vitás. A 3-ért 3/3 cantrip már önmagában kiváló, amire ráadásul még a Spell Damage +1 képesség is rájön, ami mondani sem kell, általában ízleni szokott a Mage számára. A probléma inkább az, hogy a Mage-nek rengeteg erős páros költségű lapja van, így az Odd verziónak túl sok mindenről kellett lemondania ahhoz, hogy igazán életképesnek bizonyuljon.

Az új kiegészítő, a Rastakhan’s Rumble most komoly fordulatot hozhat az Odd Mage számára, a frissen bemutatott Mage kártyák ugyanis szinte mind jól illeszkednek ebbe a koncepcióba.

  • Az új class lapok közül kettő is páratlan költségű
  • A képességeik leginkább a Hero Powerrel vannak összefüggésben, ami éppen egy hangsúlyos eleme az Odd Mage-nek

A legizgalmasabb kártya mind közül egyértelműen a Loa Legendary, a Jan’alai, the Dragonhawk, amely megidézi számunkra a jó öreg Ragnaros the Firelordot, ha legalább 8-at sebeztünk már a Hero Powerünkkel. Alapból meglehetősen lassú lenne, hiszen ez azt jelentené, hogy legalább 8 körben használnunk kellett a hősképességet. A felturbózott Hero Powerrel azonban már csak 4 használatra van szükség, ami akár további trükközés nélkül is abszolválható a hetedik körig.

Szerencsére lesz más segítség is, leginkább a Daring Fire-Eater, ami megnöveli 2-vel a következő hősképességünk sebzését. A lap már önmagában is remek Odd Mage-be, hiszen ha úgy nézzük, akkor 3 manáért lőhetünk 4-et egy tetszőleges célpontba, és még egy 1/1-es miniont is kapunk, ami mondani sem kell, nagyon erősnek számít így összességében. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Dragonhawk kijátszáskori képességét is alaposan begyorsítja.

Ezen koncepció láttán sokkal több értelmet nyer a Pyromaniac is, ami eddig sem tűnt egy teljesen elvetendő lapnak. Egy Odd pakliban azonban a 2-t sebző hősképességgel jóval nagyobb eséllyel tudunk majd húzni vele, ezzel is növelve a valószínűségét annak, hogy felhúzzuk a hőn áhított Legendary-t a hetedik körig.

Egy szó mint száz: az eddig látottak alapján bőven van potenciál az Odd Mage-ben, ami a Rastakhan’s Rumble megjelenésével könnyen felkerülhet végre a “meta-térképre”. Kíváncsian várjuk a még hátralévő 5 Mage lapot!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva