HS
A Hunterstone számokban: íme az első statisztikák az új metáról a Rastakhan megjelenése után
A Hunterstone számokban: íme az első statisztikák az új metáról a Rastakhan megjelenése után
Másfél napja már mindenki az új paklikat próbálgatja a Hearthstone-ban, hiszen elstartolt a legújabb kiegészítő, a Rastakhan's Rumble. És bár metáról ilyen korán még nem igazán beszélhetünk - miután minden a kísérletezésről szól, a paklik pedig közel sem kiforrottak még -, az első benyomásokról azért érdemes röviden szót ejteni. Még jobb, ha számokat is tudunk csatolni ehhez, hiszen így lesz igazán hiteles az egész, a HSReplay jóvoltából pedig most meg is tudjuk ezt tenni, hiszen közzétették az első két napra vonatkozó statisztikákat. Lássuk, hogyan fest az új meta!

Népszerűségi rangsor

Ha valaki úgy érzi, hogy beköszöntött a Hunterstone-éra akkor nem az ő érzékeivel van a baj: tényleg magasan a Hunter a legnépszerűbb jelenleg. Jelenleg a paklik közel egynegyede ehhez a class-hoz tartozik, ami mondani sem kell, extrém magasnak számít, nagyon ritkán tapasztalni hasonlót a Hearthstone-ban. A dobogóra a Warlock és a Rogue fértek még fel, szegény Warrior pedig továbbra is a sor végén kullog.
 1. Hunter - 23.8%
 2. Warlock - 12.9%
 3. Rogue - 11.3%
 4. Druid - 11.0%
 5. Paladin - 10.4%
 6. Mage - 10.2%
 7. Shaman - 9.7%
 8. Priest - 6.8%
 9. Warrior - 3.8%

Winrate rangsor

A győzelmi arányokat tekintve nem történt változás az előző metához képest: továbbra is a Paladin a legerősebb, 52.1%-os winrate átlaggal. A Hunter azonban alig van lemaradva, ami azért is nagy szó, mert ilyen magas használati arány mellett (ami a jóval több mirror meccs miatt 50% felé "húzza" a statisztikát) nem könnyű ennyire jó győzelmi arányt is elérni. Rajtuk kívül a Druid teljesített csak 50% felett, míg a sor végén a Warrior található, de egyelőre az erősen hype-olt Mage helyzete sem rózsás. Igaz, hozzátartozik, hogy talán ennél a class-nál a legjelentősebb a kísérletezés az új lapokkal.
 1. Paladin - 52.1%
 2. Hunter - 51.9%
 3. Druid - 51.3%
 4. Warlock - 49.6%
 5. Shaman - 49.3%
 6. Rogue - 49.0%
 7. Priest - 48.9%
 8. Mage - 47.7%
 9. Warrior - 45.7%
Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ezek nagyon korai statisztikák még, melyekből messzemenő következtetést nem szabad levonni, hiszen az előttünk álló hetekben rengeteg minden változhat még. Mindenesetre érdekes látni, hogy mire - és milyen eredménnyel - repültek rá a legtöbben a Rastakhan megjelenése után. A számok a Rank 4 és Legend közötti tartományra vonatkoznak, a statisztika 372 ezer lejátszott meccs alapján készült.
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Akciófigyelő: Középkategóriás videókártyák nevetséges árakon

Aki olcsón keres videókártyát, az most ne habozzon!

LOLbox-image

Hosszútávra tervez a Teamfight Tactics-szel a Riot Games

Nagy tervei vannak a TFT-vel a Riot Games-nek.

Kiszivárgott! Jön a Call of Duty: Modern Warfare 2 felújított változata

A 10 éves játék Remastered változata a PEGI korhatár besoroló oldalán bukkant fel, majd gyorsan le is törölték. De az internetnek ennyi elég volt.

×