Samsung Note 10+ Advertisement
Samsung Note 10+
CSGO
Te vagy az mat1? - Újabb gyanús eset, ezúttal a rendőrség is bekerült a képbe
Te vagy az mat1? - Újabb gyanús eset, ezúttal a rendőrség is bekerült a képbe
A magyar CS scene életében valószínűleg nincs, aki ne hallott volna Zilay "Mat1" Lászlóról. Ő volt az, aki annak idején a Pixelben sikeresen lecsalta a WESG kvalifikációt, aminek köszönhetően a csapat lejutott, de a LAN szereplést már nem vállalta állítólagos útlevélproblémák miatt, amiről azóta kiderült, hogy csupán színjáték volt. A játékos eltiltása lejárt és az utóbbi időben streamen is feltűnt jó pár alkalommal. most viszont ismét kellemetlen információk röppentek fel a játékost illetően. A pletyka szerint Mat1 több százezer forintot csalt ki másokból, i7 7700K processzorok ár alatti eladásával, ám a terméket soha nem küldte el. Ez azért elég erősnek hangzik, szóval utána jártunk a dolgoknak.
Hamar megtaláltuk Matthielele prohardveres, illetve hardveraprós fiókját, amin egy vörös "kitiltva" felirat díszelgett.
A hardveraprón nem volt ellenben egy eladáson kívül más előzménye, de onnan is lehetett tudni, hogy ez bizony a híres játékos, hogy a gép mellé választható gamer perifériákat is kínált, a megadott neve "Zilay László" volt és szintén győri lakos, emellett a fórumelőzményei miatt is minden jel arra utalt, hogy bizony mat1-ról van szó.
Vélhetően mat1 adatlapja / Forrás: hardverapro.hu
Ezután felcsaptuk a fórum "Jelentsd a csalókat" témáját, ahol egy bizonyos Zilay László neve gyakran visszaköszönt, az is kiderült, hogy ez a Zilay László is győri lakos és jó pár fórumtagot vert át, ám nemhiába nem találtunk semmit az eredeti "Matthielele" fiókon, ugyanis az átveréseket "blackparducz" illetve különböző álneveken  követte el,
de a számlaszám minden egyes alkalommal a Zilay László névre mutatott.
A feljelentés megtétele közben az is kiderült, hogy a győri lakos ellen több feljelentés is van jelenleg, szóval a rendőrségen már jól ismerik a csalót. A fórumon gyorsan összeadták az összeget, ez a pár eset már önmagában több, mint 200 ezer forintra rúg és ez feltehetően nem a teljes bűnlajstroma az illetőnek.
Egy bizonyos Zilay László keményen nyomja a scam ipart / Forrás: prohardver.hu
Azt nem tudjuk természetesen 100%-ig biztosan, hogy a fentebb említett Zilay Lászó biztosan a CS-ből ismert Mat1 lenne, de a Facebookon nincs másik Zilay László, na meg a név is elég ritka, emellett a győri helyszín és a kitiltott főregisztráció miatt rengeteg jel mutat erre. Felkerestük Mat1-t is az ügyben, ám kérdésünkre nem reagált. Amint változás van az ügyben, a cikket frissítjük. Ha bárkinek van információja az esetről, az írjon a [email protected] e-mail címre, "Átverés" címszóval.   Köszönet a segítségért Ash-nek ReFinek és McLovinnak.   
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Új nap, új skin?! - Extra stílussal érkezett meg az Item Shopba a Daring Duelist Outfit

Lassan készpénznek fogjuk venni az Epic Games jelenlegi menetét és szomorúan fogjuk konstatálni, ha elfogynak az új tartalmak.

Az EA már a mobilos Apex Legends megjelentetését tervezi

Új vizekre küldené sikerjátékát az EA.

×