HS
Valami nem stimmel: fura időpontra rakta a Blizzard a jövő évi Hearthstone-világbajnokságot
zsolt-cseto - Zsolt Cseto - 4 hónapja
Címkék: Hearthstone Esport hct hearthstone world championship hearthstone esport
Valami nem stimmel: fura időpontra rakta a Blizzard a jövő évi Hearthstone-világbajnokságot
Néhány héttel ezelőtt kiderült, hogy 2019-ben óriási átalakuláson fog átmenni a Hearthstone esport, melynek következményeként megszűnik a jelenlegi Hearthstone Championship Tour rendszer. Ez egyben azt is jelenti, hogy - legalábbis a jelenlegi formájában - a 2019-es esemény lesz az utolsó Hearthstone-világbajnokság. Most kiderült az is, hogy mikor lesz a jövő évi vb: a Blizzard bejelentette, hogy a versenyt április 25. és 28. között fogják tartani Tajvan fővárosában, Tajpejben. A Hearthstone történetében először tehát Ázsiában lesz a világbajnokság, méghozzá a címvédő tom60229 hazájában.

Furcsa időpont - változás várható?

Az április végi dátum több mint meglepő, hiszen az előző világbajnokság januárban volt, és bár tudni lehetett, hogy a következő vb kicsivel későbbre tolódik, eddig március végi / április eleji időpontra lehetett számítani.
A döntés azért is furcsa, mert ezzel lehet, hogy felborul a Hearthstone kiegészítők megjelenésének rendje.
A legutóbbi világbajnokság a Year of the Mammoth lezárását jelentette, hiszen januárban már az előző évad összes lapja elérhető volt - sőt, a Blizzard korábban éppen azért tette át az év végéről az év elejére a vb-t, hogy jobban harmonizáljon az időpont a játékon belüli Hearthstone évaddal. Ergo adja magát, hogy a következő világbajnokság még a most zajló Year of the Raven alatt kerüljön megrendezésre, valami azonban nem igazán stimmel, hiszen ha marad az eddigi megjelenési séma (április, augusztus és december eleje), akkor a vb ki fog csúszni a mostani évadból. Két dolog elképzelhető:
  1. A Blizzard fittyet hány a korábbi elképzelésére és már a következő évadban, az első 2019-es kiegészítő és a rotáció után pár héttel fogja tartani a világbajnokságot.
  2. Az első 2019-es csomag a megszokottnál később, április legvégén vagy májusban fog csak megjelenni.
Hogy a kettő közül melyik bizonyul majd igaznak? Ezt egyelőre csak a Blizzard tudhatja. Az azonban biztos, hogy az ominózus hétvégére érdemes szabaddá tenni magatokat, hiszen az ázsiai helyszín és az időzónák miatt napközben lesznek majd a mérkőzések.
Olvastad már ezeket a cikkeket?
×