Egyéb
Az AMD ígéretei szerint elveri a vetélytársait az új generációjával
farkas-mate - Sn0w - Farkas Mate - 5 hónapja
Címkék: Info amd radeon ryzen amd processzor Bejelentés amd videókártya radeon vii
Az AMD ígéretei szerint elveri a vetélytársait az új generációjával
Az AMD a bejelentésekkor nem szokott szerénykedni, ám a jóslataik sokszor nem teljesülnek be, - ezzel egyébként nincsenek egyedül, hiszen az Intel és az Nvidia is gyakran túloz, főleg az utóbbi időkben - ezért sokan szkeptikusak az új termékeivel kapcsolatban. Az viszont ezúttal mindenképp biztatásra ad okot, hogy ők haladnak a legjobban a gyártástechnológiai újításokkal, hiszen már a 7 nanométeren állnak, míg az Intel és az Nvidia is le van maradva tőlük ezen fronton.

Vissza a videókártya piacra! 

Úgy néz ki, végre visszatérnek a felsőkategóriához, méghozzá a VII – Vega 2 architektúrával. Ez azt jelenti, hogy a mostani RX Vegák végre utódot kapnak, méghozzá 7 nanométeres csíkszélességen. Memóriából 16 GB-tal vértezte fel az AMD az új kártyákat, természetesen HMB2 memóriamodulokkal, amelyek maximális sávszélessége a korábbi Vega 64-ek több, mint kétszerese, 1 TB/s! A 7 nanométeres technológiának köszönhetően 25 %-ot gyorsulhat a GPU összességében, viszont úgy tűnik, hogy a fogyasztás nem lesz kedvezőbb és marad a korábbi 295 Wattos TDP. Az AMD állítása szerint ez erősebb lesz, mint az Nvidia RTX 2080. A Radeon VII-re nem kell már sokat várnunk, ugyanis február 7-én már a boltok polcain lesz 3 ajándék játékkal társítva, amelyek a Devil May Cry V, a Resident Evil 2 és a The Division 2 lesznek. Az kártya pedig 699 $-ba fog kerülni, ami nálunk 250 000 Ft-os árat fog jelenteni feltehetőleg, szóval pontosan az RTX 2080-nal lesz egy ársávban.

Mi a helyzet processzorokkal?

A Ryzen 3. generációját rengetegen várják, ám az új arzenált nem mutatták be egyelőre. Azt ellenben elárulta Dr. Lisa Su, az AMD CEO-ja, hogy az i9-9900K-t a vadiúj 8 magos/16 szálas processzoruk legyűrte a Cinebench R15-ben, hiszen 2057 pontot ért el, míg az Intel csak 2040-et. Fogyasztásban is jobban sikerült az AMD terméke, ugyanis 133 Wattot fogyasztott a teszt során, ellenben a 9900K-val, ami 180 Wattot bekajált. Ez persze még nem a végleges verzió, hanem egy "engineering sample", de azt sikerült bebizonyítaniuk, hogy van benne potenciál, remélhetőleg kedvezőbb áron. Az új Zen 2 architektúra pedig támogatni fogja a PCIe 4.0-át és maradnak az AM4 platformnál. Feltehetőleg 2019 közepén érkeznek az új modellek, de erről pontos információt nem árult el Lisa Su.

A kiszivárgott processzorokat láttad már?

https://gamer.hu/2019/01/03/kiszivargott-a-teljes-3-ryzen-generacio-a-rajt-elott-ime-a-hires-zen-2/  
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Urald a vihart: Íme a 6. heti küldetések listája!

Elérkeztünk a heti küldetések második feléhez.

18 év után ismét a harcmezőkön - S.W.I.N.E. HD Remaster teszt

A nyulak és a disznók harca soha nem érhet véget!

Egy vadiúj pálya érkezik az Erangel 2.0 helyett?

Egy új pályanév tűnt fel a fájlok között.

Mégis mehet DeadFox a Majorre? Világi trükközés következhet a HR-nél

Valami furfangosat fog csinálni a csapat, mivel semmilyen kvalin nem indultak eddig.

Tfue magával rántotta a fiatal profit - A Twitch törölte H1ghSky1 csatornáját

Igazán kellemetlen helyzetbe került a FaZe legfiatalabb játékosa.

×