CSGO
600 000 VAC ban egy hónap alatt nem elég? "A VAC továbbra is középszerű, csak több az idióta, aki lebukik"
600 000 VAC ban egy hónap alatt nem elég? "A VAC továbbra is középszerű, csak több az idióta, aki lebukik"
A VAC bannok száma újabban hihetetlen mértékben megugrott. A korábbi rekord 193 000 ember volt, összehasonlításképp 2018 novemberében 103 000 VAC bant osztott ki a rendszer.
2018 decemberében viszont valami berobbant, 623 000 VAC ban került kiosztásra.
Szeretnénk persze azt hinni, hogy a VAC bannok száma azért ugrott ekkorát, mert az Anti-Cheat algoritmus hatalmasat javult. Hogy a VAC végre felnőtt a Game bannokat osztogató VACnet mellé, és mostantól minden szebb lesz. A valóság viszont sokak szerint pusztán annyi: megnőtt a játékosszám, ezért megnőtt a bannolások száma is.
"A sok idióta felmegy a google-re, rákeres az ingyenes CS:GO csalásokra, amiket a VAC már automatikusan felismer."
Aki ugyanis mindig is ki szerette volna próbálni a csalásokat, most azt hiszi, az ingyenes accountról büntetlenül megteheti. Azt persze sokan nem tudják, hogy az azonos IP cím alapján ha egy gépen VAC bant érzékel, a VACnet is működésbe lép. És akkor bizony a main accountra is repül egy kitiltás. Mivel azonban a játék ingyenes, ezt a végtelenségig lehet ismételni, innen jön a rengeteg kitiltás. A VAC tehát nem biztos hogy fejlődött, csak többen kezdték el hirtelen használni a már jól ismert csalásokat.
"Ha a VAC kiszúr egy cheat szolgáltatót, mostantól az már önmagában egy VAC hullám. Az egész sokkal gyorsabb lett, mióta megnőtt a játékosok száma. Régen 3-4 csalást áruló oldalnak kellett lebuknia egy ugyanekkora VAC számokhoz."
A nagy számok törvénye szintén egy érv amellett, hogy ne bízzuk el magunkat az óriási VAC statisztikák miatt. Hiszen ha több a játékos, értelemszerűen több lesz a csaló is, és a kettő párhuzamosan fog növekedni egymás mellett. A VAC tehát eszerint szintén nem fejlődött, csak ha lebukik egy cheater oldal, több lesz a kitiltás mint eddig. Mert a fizetős csalásokra is több ember jut, mióta maga a játék ingyenes. Az egy hónap alatt kiosztott 600 000 VAC ban tehát tényleg jól hangzik, de ha megvizsgáljuk az okait, egyelőre nincs okunk nagy örömre.
Várjuk meg mi lesz belőle hosszú távon.
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Szalay Balázs interjú: a gaming már a Hungaroring Classic-ot is elérte

Július 12-14. hazánkba látogat a világ legnívósabb klasszikus autóverseny sorozata.

Az Epic Games változást ígér - Változtatnak a cég és a játékosok közötti kommunikáción

Fontos változásokat ígér a kiadó, végre erősödik az Epic és a játékosközösség közötti kapcsolat.

Hivatalos: a Minecraft lett minden idők legtöbbet eladott játéka!

10 év alatt 176 millió eladott példánynál járnak, ezzel megelőzték az eddigi rekordot tartó Tetris-t.

Akciófigyelő: Ezúttal két Steames játékot húzhatunk be ingyen!

Ezúttal két címet is behúzhatunk, viszont nem árt sietni, ugyanis ezek az akciók sajnos rendkívül korlátozott ideig élnek csupán.

×