HS
Szurkolásra fel! Magyar játékossal indul az utolsó európai Hearthstone vb-selejtező
zsolt-cseto - Zsolt Cseto - 5 hónapja
Címkék: Hearthstone Esport exigo hct europe winter playoffs winter playoffs
Szurkolásra fel! Magyar játékossal indul az utolsó európai Hearthstone vb-selejtező
Nem kellett sokat várni 2019 első igazán komoly Hearthstone-versenyére, ezen a hétvégén rendezik ugyanis a mostani Hearthstone Championship Tour évad első téli regionális selejtezőjét, a Europe Winter Playoffs-ot, ahol eldől, melyik lesz az a négy játékos, aki képviselheti majd kontinensünket az utolsó vb-selejtezőn, a Winter Championshipen. Összesen 80 játékos kvalifikálta magát a versenyre, akik között ott van egy magyar Hearthstone-os is exigo személyében, így duplán lesz okunk a képernyő elé ülni szombaton és vasárnap, hiszen neki is szurkolhatunk majd. Lineupjáról korábban már olvashattatok: exigo Odd Warrior, Even Paladin, Even Warlock és Secret Hunter deckekkel igyekszik a legjobbak közé kerülni.

A meta

Ahogy a Ranked módban, úgy itt is a Hunter a legnépszerűbb class: a 80 játékos közül csupán négyen hagyták ki Rexxart. Ami a konkrét deckeket illeti: Secret Hunterből lesz a legtöbb (48), a dobogóra ilyen tekintetben az Odd Rogue (32) és a Control Priest (31) fértek még fel. Íme mind a 320 pakli - a konkrét listák közül itt szemezgethettek.
  • 76 Hunter (48 Secret, 18 Deathrattle, 8 Spell, 4 Midrange)
  • 60 Paladin (25 Even, 22 Odd, 11 Exodia, 2 Egg)
  • 50 Priest (31 Control, 16 Resurrect, 2 APM, 1 Fatigue)
  • 37 Warlock (24 Even, 9 Cube, 3 Mecha'thun, 1 Quest)
  • 36 Rogue (32 Odd, 4 Quest)
  • 23 Warrior (20 Odd, 2 Control, 1 Odd Taunt)
  • 15 Shaman (13 Even, 2 Shudderwock)
  • 13 Druid (7 Malygos, 4 Togwaggle, 2 Mecha'thun)
  • 10 Mage (8 Big Spell, 2 Odd)

A formátum

A Bo5 Conquest formátumban játszott verseny egy hétfordulós svájci rendszerű szakasszal indul, ahonnan a nyolc legjobb játékos jut tovább a rájátszásba. Itt double elimination rendszerben döntenek arról, hogy ki lesz az a négy, aki utazhat majd a vb-selejtezőre, vagyis két győzelem a továbbjutást, két vereség pedig a kiesést jelenti majd.

A közvetítés

A versenyt a szokásos helyen, a Hearthstone hivatalos Twitch-csatornáján lehet majd követni. A műsor délelőtt 10 órakor kezd szombaton és vasárnap is, nap közben követhetitek tehát az eseményeket, míg az eredményeket a Battlefy oldalán lehet majd sasolni. Szurkoljatok ti is exigonak! Nézd meg PlayHearthstone élő videóját a www.twitch.tv weboldalon
×