Egyéb
Nincs több mém? Nincs több emote? Így nehezítheti meg az Article 13 az európai streamerek életét
mattmadzz - Imatthewpeel - 3 hónapja
Címkék: Gaming Update twitch gamer Meme youtube article 13 mém
Nincs több mém? Nincs több emote? Így nehezítheti meg az Article 13 az európai streamerek életét
2018 decemberében váratlan emailt kaptak a Twitch közösség tagjai, melyet maga a platform CEO-ja, Emmett Shear küldött. Arról beszél, hogy milyen lehetséges következményei lehetnek annak, ha a 13-as cikkely tényleg életbe lép az EU-ban. Az Európai Parlament szeptember 13-án fogadta el a 13-as cikkelyt, azóta az internet egy emberként fogott össze ellene, az online petíciót már több mint 4,5 millió ember írta alá. Bár a szabályozás az internet nagy részére hatással lehet, de természetesen a Twitch, YouTube és hasonló oldalak lesznek a legnagyobb bajban. Azok az oldalak, ahol már kialakul üzleti modellek épülnek a tartalomszolgáltatásra, melynek szerves részei a mémek és emote-ok is. De nem is maguk az oldalak, sokkal inkább a felhasználók isszák majd meg a levét, mindjárt mondjuk is, hogy miért.
A YouTube nemrég posztolta a következő képet. Így nézhet ki a népszerű portál, ha a 13. cikkely életbe lép:
https://twitter.com/YouTube/status/1086053352826228736?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fdotesports.com%2Fnews%2Fhow-will-article-13-impact-twitch Az Article 13 fő célja, hogy segítse a tartalom gyártókat megvédeni a saját produktumaikat. Ezzel semmi baj nem is lenne, a készítők mindig is arra vágytak, hogy hatékonyabban tudják védeni a saját dolgaikat az interneten. A probléma viszont az, hogy a rendelet bőven túlmegy az ésszerűség határain.
Jelen állás szerint ha egy streamer más tulajdonát használja fel annak engedélye nélkül, ő maga a felelős a következmények miatt.
A 13. cikkely értelmében azonban ez változik, ha például egy streamer valamilyen jogvédett zenét használ a streamjében, és annak a készítője ezt nem hagyta jóvá, nem csak a közvetítőé a felelősség, hanem a Twitch vagy a YouTube is megütheti a bokáját. Ez egyértelműen arra fogja sarkallni az érintett oldalakat, hogy sokkal szigorúbban ellenőrizzék az oldalaikon megjelenő tartalmakat. Legyen ez kép, videó, GIF, hang, vagy bármilyen média. Jelen pillanatban a stream zárása után történik egy "átvilágítás" mely során a jogvédett tartalmat lenémítja a Twitch a visszajátszás alatt. Ha a rendelet életbe lép, élő adás közben fog megtörténni az ellenőrzés, vagy még a stream kezdete előtt kellene ellenőrizni, hogy a streamben megjelenő összes média a közvetítő tulajdona. Ezt azért érlelgessük... Egyelőre azonban az Article 13 nem lépett életbe. A részletes kidolgozása zajlik éppen. Ha elkészül a végleges leírás, szavazás elé kerül. Ha a szavazás "sikeres lesz", az életbe lépteti a 13. cikkelyt. Ebbe pedig inkább bele sem szeretnénk gondolni. Ti is tehettek a dolog érdekében. Használjátok a közösségi médiákban a #SaveYourInternet hesteget és írjátok alá a petíciót ITT.

Ezt olvastad már?

https://gamer.hu/2019/01/21/a-bloodborne-segitett-feldolgozni-hogy-transznemu-vagyok-egy-ferfi-testbe-szuletett-gamer-lany-vallomasa/
Ajánljuk még
2800 feliratkozó
Feliratkozom
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Season 8: új pálya helyett állandó éjszaka és Dark Mode lehetne a megoldás

A térkép változásai mellett érdemes lenne feljebb tekerni a változatosságon, erre lehetne megoldás az állandó éjszakai pálya.

Megérkezett a gyengébb PC-k megmentője! 14%-kal jobb teljesítményt dob a játékokra az új DirectX 12

A Microsoft újításának köszönhetően jelentős javulásra számíthatnak a játékosok.

Nagy zakóval indított a Budapest Five a Winners League második szezonjában

Az ellenfél gyakorlatilag lemosta őket a pályáról.

Megérkezett a legdrágább RTX 2080 Ti - 1 millió forintért már bárki hazaviheti

Egy meglehetősen egyedi kártyát készített a COLORFUL.

×
×

KEDVES LÁTOGATÓ!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a gamer.hu szintet lépett és METABRO néven folytatja tovább működését. Az eddig megjelent tartalmakért, a közvetítések során gyűjtött pontjaidért és izgalmas újdonságokért ezentúl gyere a METABRO.HU oldalra!

GO WITH THE BRO