HS
Leeroy? Alex? Malygos? Melyik lapok kerülhetnek át idén a Hall of Fame-be?
zsolt-cseto - Zsolt Cseto - 4 hónapja
Címkék: Hearthstone rotáció
Leeroy? Alex? Malygos? Melyik lapok kerülhetnek át idén a Hall of Fame-be?
Ahogy haladunk előre a 2019-es esztendőben, úgy kerülünk egyre közelebb és közelebb a sokak által megváltásként várt Standard rotációhoz a Hearthstone-ban. A pontos időpont nem ismert még, hiszen ez (várhatóan) idén is az év első kiegészítőjéhez lesz kötve. Az azonban biztos, hogy a Journey to Un'Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapkészletének búcsút inthetünk a Standard módban. ...és várhatóan néhány Classic lapnak is. Ott van ugyanis a Hall of Fame, melyet 2017-ben vezetett be a Blizzard azzal a céllal, hogy adott esetben az alap lapkészletből is ki lehessen vezetni olyan kártyákat, amik kapcsán úgy érzik, hogy túlságosan szűkítik a dizájnlehetőségeket. Két éve az Ice Lance, Conceal, Ragnaros the Firelord, Sylvanas Windrunner, Azure Drake, Power Overwhelming hatosnak, tavaly pedig az Ice Block, Coldlight Oracle, Molten Giant triónak voltunk kénytelenek búcsút inteni, és meglepő lenne, ha idén nem csatlakozna hozzájuk senki.
Az alábbiakban azokról a Classic lapokról lesz szó, melyeket szerintünk a leginkább fenyeget a Hall of Fame veszélye.

Leeroy Jenkins

A Blizzard jó ideje tűzzel-vassal küzd már a Charge mechanika ellen, Leeroy ettől függetlenül továbbra is a legerősebb Neutral kivégző lap a játékban, még egy nerf után is. Ez nyilvánvalóan erősen korlátozza a hasonló funkciójú lapok tervezését - sokan már tavaly is meglepődtek, hogy megúszta a Hall of Fame-et. Idén is ő a legnagyobb esélyes.

Malygos

Nem volt túl sok olyan időszaka a Hearthstone-nak, amikor a Malygos nem számított jó lapnak - most éppen a Resurrect Priest deckek használják előszeretettel. Ez is egy olyan kártya, ami erősen limitálja a design space-t, hiszen amíg létezik Malygos, addig nagyon nehéz olcsó sebző varázslatokat kiadni.

Alexstrasza

Az Alexstrasza kapcsán hasonló korlát merül fel, mint a Malygos-nál, ez pedig a direkt sebző lapok / kombók. Amik - félreértés ne essék - egyáltalán nem gond, ha vannak a játékban, hiszen ez is egy extra elem, ami színesíti a metát. Csak ha létezik egy lap, amivel előtte fixen le lehet vinni 15 HP-ra az ellenfelet, akkor könnyen belátható, hogy nehéz szélesíteni úgy ezt a vonalat, hogy ne jöjjenek elő kétségek és új veszélyek.

Gadgetzan Auctioneer

Egy újabb olyan kártya, amit már korábban is a Hall of Fame-be vártak sokan, de eddig megúszta. Sokáig ettől függetlenül úgy tűnt, hogy viszonylag csendes évad lesz ez a számára, a Druid nerfek után azonban újból előkerült, bebizonyítva, hogy mi a fő baj vele: olcsó spellekkel egészen irreális dolgokra képes. Márpedig az nem feltétlenül ideális, ha egyetlen lap miatt nem jöhetnek ki 0-s varázslatok...

Stonetusk Boar

Jelenleg ugyan csak az erősen off-metának számító APM Priest használja a charge-os vaddisznót, ez azonban még nem jelenti azt, hogy nincsenek bajok a lappal. Önmagában persze nem erős, a probléma nem itt keresendő - sokkal inkább ott, hogy erősen limitálja a lehetőségeket a buff lapok kapcsán, hiszen ez messze a legolcsóbb Charge lény a játékban, amely ráadásul mindegyik class számára elérhető. A fentiek mellett persze egyéb lapok is elképzelhetőek, mint ahogy az is benne van a pakliban, hogy egy-két kártyát csak azért fog a Hall of Fame-be tenni a Blizzard (mint tavaly a Molten Giant esetében), hogy ezzel párhuzamosan levehessék róla a nerfet - idén ez utóbbira a Mana Wyrmnek van a legnagyobb esélye. Ám hogy végül mi is lesz most tavasszal, azt egyelőre legfeljebb csak a fejlesztők tudhatják - kíváncsian várjuk, hogy beválnak-e a jóslatok!
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Kiszivárgott a következő Steam Summer Sale időpontja

Pénztárcákat felkészíteni, hamarosan itt az újabb nagy leárazási hullám!

R6box-image

Jön a Kafé rework is: videón a pálya teljes egészében!

Baromi jó lett a pálya első ránézésre.

LOLbox-image

Már a PBE-n az új Wukong prototípusa - Íme minden, amit tudunk az új képességekről

Riot Meddler külön kiemelte, a változtatások még nem lesznek benne a következő ciklusban.

×