PUBG
Még tart a fűtési szezon! - Megérkeztek az AMD Radeon VII tesztek
farkas-mate - Sn0w - Farkas Mate - 3 hónapja
Címkék: PUBG Gaming Info
Még tart a fűtési szezon! - Megérkeztek az AMD Radeon VII tesztek
Annak ellenére, hogy az Nvidia CEO-ja leszólta, rengetegen vártak az AMD új felsőkategóriás kártyájára. Nem csoda, hiszen a konkurens RTX-ek méregdrágák lettek, ezért mindenki a Radeon VII-től várta a megváltást. Sajnos nagyon úgy fest, hogy ez nem jött el, ugyanis feloldották az embargót, ma pedig elkezdtek szállingózni a független tesztek, amelyekből kiderült, hogy nem lesz itt semmiféle trónfosztás.
A kártyák specifikációi / Forrás: Prohardver.hu
Eredetileg az AMD az RTX 2080 ellen indította a Radeon VII-t, ez látszik az árazásán is, ugyanis mindkét termék 700 dolláros árcédulát kapott. Az AMD telepakolta számolóegységgel és memóriával az új Radeont, ezzel együtt viszont a fogyasztás is jócskán megnőtt. A fejlettebb gyártástechnológiának köszönhetően viszont elméletben simán átvehették volna a vezetést, ám ez mégsem így alakult.
A kártya életnagyságában / Forrás: Techpowerup.com

Fogyasztás, melegedés

Az új Radeon VII fogyasztása rendkívül gyengére sikeredett. Az RTX-ek sem arról lettek híresek, hogy milyen kellemesek a fogyasztási mutatóik, viszont az új Radeonnak ezt is sikerült felülmúlnia. Átlagosan, játék alatt a csúcskategóriás a RTX 2080 Ti számait hozza. Ha a Radeon VII vásárlásán gondolkozunk, akkor egy izmosabb tápra is szükségünk lesz, ugyanis esetenként 300 Watt fölé is ment a kártya fogyasztása.

Teljesítmény

PUBG teszt / Forrás: PCgamer.com
A PUBG esetén egész kellemes teljesítményt hozott a kártya, itt valóban egy szinten volt az RTX 2080-nal. Ez azért meglepő, mert a korábbi Vegák jókora lemaradásban voltak ezen a területen.
A végeredmény / Forrás: Pcgamer.com
A végeredmény / Forrás: Techpowerup
A fentebbi grafikonokon jól látszik, hogy az összkép nem lett túl fényes. Hiába a rengeteg számolóegység és a 16 GB HBM2 memória, egy 10-15 %-os különbség van a Radeon VII és az RTX 2080 között. Ha pedig hozzávesszük a hőfokokat, a fogyasztást és a zajszintet, akkor egyértelműen a Radeon VII a párbaj vesztese.
Ez így sajnos rendkívül kevés
Az ár/érték arányban ezúttal rendkívül gyenge az új Radeon, a játékokban nyújtott teljesítménye is hullámzó, nincs Ray Tracing sem. Valószínűleg csak az AMD szimpatizánsok fogják ilyen áron ezt választani az RTX 2080 helyett. A részletes teszteket itt és itt találjátok!

Ezt olvastad már?

https://gamer.hu/2019/02/07/oriasi-bajban-az-nvidia-az-olcsobb-videokartyak-menthetik-meg-oket/
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?
HSbox-image

Valeera népszerűsége hanyatlóban, Uther pedig a süllyesztőben - Íme a heti meta

Újabb hét telt el, így ismételten elkészült egy VS Data Reaper meta jelentés - lássuk hogy állunk!

Shroud az új Apex Legends karakterről: 'Utáltam Wattsonnal játszani'

Az ex-CSGO profi többször is aktív részese volt az Apex tesztelők körének. Az karakter viszont nem nyerte el a tetszését.

Újabb rekord, a GTA V már 110 millió eladott példánynál jár

Évekkel a megjelenés után is nagyon fogy a Rockstar Games klasszikusa.

PashaBiceps fiatal lengyelekkel tér vissza Youngsters néven

Visszatér a versenyszerű játékhoz a közönségkedvenc lengyel!

×