HS
Nő a baj? Kőkemény leépítés várható az Activision Blizzardnál
zsolt-cseto - Zsolt Cseto - 3 hónapja
Címkék: Overwatch Hearthstone Gaming Játékipar activision blizzard leépítés
Nő a baj? Kőkemény leépítés várható az Activision Blizzardnál
Ha visszapörgetnénk pár évvel az idő kerekét, akkor az Activision Blizzard név hallatán mindenkinek a játékipart uraló Call of Duty-franchise és a többi milliárdos sikercím ugrana be rögtön. És bár az ActiBlizz a mai napig a világ egyik (ha nem a) legnagyobb videojáték-kiadója, az elmúlt egy évben inkább rossz hírek érkeztek a cég háza tájáról. Gondoljunk csak a rengeteg neves távozóra vagy éppen a mobilos Diablo-botrányra. De a legutóbbi bomba sem éppen pozitív töltettel robbant, amikor is egy napon belül a Destiny franchise-t gondozó Bungie, illetve a Blizzardot hosszú éveken át vezető Mike Morhaime is otthagyta a kiadót. Most ismételten nyugtalanító hírek érkezteka cég felől: a Bloomberg egy - természetesen anonimitást kérő - belső forrástól úgy értesült, hogy hamarosan masszív leépítést fog bejelenteni a kiadó.
Az Activision Blizzard több száz dolgozó kirúgását fogja bejelenteni kedden a friss híresztelés szerint.
A pletyka szerint a leépítés célja az lesz, hogy a mostaninál jobban centralizálják a működést, illetve a költségek megszorításával növeljék a profitot. Pénzügyileg egyébként egyelőre nincs komoly bajban a kiadóóriás: az elemzők mindössze 2 százalékos visszaeséssel kalkulálnak a mostani üzleti év végére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nagy az elégedettség, hiszen az előző héten több mint 2 százalékot estek a részvényárfolyamok, illetve a játékok sem mennek úgy, ahogy azt szeretnék:
  • A Destiny-franchise-tól és az azt gondozó Bungie-tól ugyebár megváltak, ahogy azt már említettük
  • A Blizzard húzócímei, a Hearthstone és az Overwatch számai is visszaesést mutatnak
Hogy mi lesz ennek a vége? Ha hihetünk a fenti híresztelésnek, akkor a jövő hét első felében erre is fény derül majd. És hogy kontextusba tudjuk helyezni a várható leépítés mértékét: 2017 végén az Activision Blizzardnak nagyjából 9.800 alkalmazottja volt - ebből terveznek most elküldeni pár százat a pletykák szerint.
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Nem kíméli a pénztárcánk az EA - A TOTS mellé megérkezett öt új MOTM lap!

Megjöttek a futballtörténelem legőrültebb BL fordulójának hősei.

Hamarosan érkezhetnek a Helmetek a játékba? - A Wick's Bounty LTM egy tökéletes bétateszt

Új kozmetikai kategóriát tesztelhet az Epic Games a Wick's Bounty LTM-ben.

Az új funkcióval új hackerek is érkeztek

Végtelenített Global Elite botot invelhetünk a lobby-ba, aki aztán spam üzenetekkel hálálja meg a felkérést.

Egy magyar rajongó 3 új Operationt tervezett meg - A CS:GO közösség imádja

A játékosok imádják, a fejlesztőknek minimális erőbefektetésbe telik összeállítani, de valahogy mégsem érkezett Operation lassan már két éve.

×