PUBG
"Azt hittem bízhatok BTURBO-ban" - Megszólalt az átvert grafikus
farkas-mate - Sn0w - Farkas Mate - 2 hónapja
Címkék: PUBG Gaming twitch Info stream bturbo
"Azt hittem bízhatok BTURBO-ban" - Megszólalt az átvert grafikus
A mai napon a CS:GO veteránja, kuLi osztott meg egy érdekes történetet a közönségével. Ebben kiemelte, hogy egy ismerőse eladna egy egyedi jelenetet, amiben BTURBO logója díszelgett. Nemsokkal később megkeresett a teljes történettel, mi szerint BTURBO megrendelt egy teljes új dizájnt a Twitch csatornájára, ám amint a grafikus elkészítette a megálmodott scene-t, TURBO nem óhajtott fizetni. Ezt maga a GetZ mesélte el, aki dolgozott már együtt KODIAK-kal, DeadFoxszal és bLYYY-jal is korábban.
“Nagyjából két hete keresett fel BTURBO azzal, hogy teljesen újjá akarja varázsolni a brandjét. Mindent kért, konkrétan komplett rebrand, logó, új overlay-ek, scene-ek (mint Dr.DisRespectnél). Egy órán keresztül mesélte, hogy mi mindenre lenne szüksége, közben folyamatosan kérdezte, hogy jegyzetelek-e. Felírtam mindent tételesen, de megmondtam neki, hogy ez minimum egy fél éves munka, tekintve a bonyolultságát, részletességét, illetve darabszámát a grafikáknak. Megbeszéltük, hogy kicsiben kezdjük az egészet. Először egy Dr.DisRespect stílusú háttérrel kezdtünk. A munka felénél szóltam neki, hogy nagyjából ez mennyibe fog kerülni, erre rábólintott. Elkészült az animáció, amiben több, mint 20 óra munka van. ( 3D-s UAZ textúrázva, rengeteg statikus és mozgó fény, 3D kompozitálás valamint külön éjszakai jelenetre újrafényelve, részecskefizikával animált bogarak.. stb.) A munka el is készült, de ezek után elkezdett alkudozni az árból és arra kért, hogy előre készítsek el neki 4 hasonló scene-t és ő majd havonta egyet kifizet. A fizetésből nem lett semmi, mert különböző kifogásokkal jött, mint például költözik épp, mosógépet kell vennie, meg kanapét. Először hétfőn fizet, majd csütörtököt mondott, de már nem is válaszol az üzeneteimre, sőt ő sértődött meg rám. Szerintem teljesen inkognitóban vagyok már nála, mert nem válaszol, előtte pedig napi szinten többször írogatott, hogy hogy állok már a munkával.”
A népszerűbb streamereknél látott grafikai látványokért bizony le kell szurkolni a pénzeket a grafikusoknak. Teljesen érthető módon, hiszen senki sem dolgozik szívesen órákat ingyen és bérmentve.
Közben BTURBO ideiglenesen full RTX-re váltott / Forrás: Facebook
Ha valaki a streamelésből él meg és igyekszik minél magasabb szintre emelni a csatornája minőségét, akkor bizony nem szabad ilyen apró, pitiáner dolgokon elcsúszni. Megkérdeztük BTURBO-t is az esetről:
"Amikor megbeszéltük az egészet, akkor még volt lakás a fejem felett. Azóta a tulajdonos eladta, mosógépet kellett vennünk és én fedeztem mindezt. A míg a barátnőm munkanélküli és őt is én tartom el, emiatt nem tudok 1-2 napon belül fizetni csak úgy. Megbeszéltem GetZ-cel, hogy némi haladékra lesz szükségem. 4 nap múlva jön a Twitch pénz, amiből fizetem, amit neki is mondtam."
UPDATE A megkeresésünk óta BTURBO hirtelen mégis visszaírt GetZ-nek. Reméljük, hogy minél hamarabb megoldódik az ügy.
Az eredeti poszt alatt is feltűnt BTURBO

Ezt olvastad már?

https://gamer.hu/2019/02/09/a-vartnal-dragabban-de-hazankba-is-megerkezett-az-amd-radeon-vii/ Borítókép: instagram.com/bturbodot
 
Ajánljuk még
2800 feliratkozó
Feliratkozom
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Tévedésből rossz helyre mentek a képek, a mélyen vallásos nagyi egyből kiakadt

Amit Jessica Nigri aláírt rajongói képnek szánt, leginkább csak félreértést eredményezett.

Az Epic igazgatója a sok leszólás és sírás ellenére is ezt gondolja a Fortnite közösségről

Az Epic Games igazgatója joggal van elszállva a Fortnite játékosoktól, tényleg igazi sikertörténet amiz a közösség művel.

×
×

KEDVES LÁTOGATÓ!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a gamer.hu szintet lépett és METABRO néven folytatja tovább működését. Az eddig megjelent tartalmakért, a közvetítések során gyűjtött pontjaidért és izgalmas újdonságokért ezentúl gyere a METABRO.HU oldalra!

GO WITH THE BRO