HS
Nagyot esett a Hunter, a Shaman már a süllyesztőben: így néz ki a Hearthstone meta a nerfek után
zsolt-cseto - Zsolt Cseto - 2 hónapja
Címkék: Hearthstone hearthstone meta Statisztika hsreplay.net
Nagyot esett a Hunter, a Shaman már a süllyesztőben: így néz ki a Hearthstone meta a nerfek után
Ma lesz egy hete annak, hogy életbe léptek a legutóbbi Hearthstone nerfek, éppen ezért ez egy jó alkalom arra, hogy vessünk egy gyors pillantást az aktuális metára. Szerencsére a HSReplay.net is pont így gondolta, úgyhogy friss és ropogós számokkal tudunk szolgálni számotokra. Nézzük, hogyan változott a játékkörnyezet az elmúlt egy hétben!

Népszerűségi rangsor

A Hunter immáron hónapok óta a legnépszerűbb class a játékban, és bár ez jelen pillanatban is így van, az előnye mostanra minimálisra csökkent a Priest előtt: amíg Anduin lemaradása nemrég még 10 százaléknyinál is több volt, addig mostanra teljesen feljött Rexxar nyakára. Ráadásul ha ez a tendencia folytatódik, akkor hamar összejöhet az előzés is. Kicsit hátrébb a Paladin továbbra is harmadik, aki mögé feljött a nerfekből szintén nyertesen kijövő Mage. A Rogue ellenben visszacsúszott a hetedik helyre a Warlock és a Warrior mögé, a Druid továbbra is utolsó előtti, a sort pedig még mindig a Shaman zárja, ami talán még soha nem látott mélységet ért el ezzel a mostani 1.5 (!) százalékkal. Nagyon úgy néz ki, hogy a következő kiegészítőig marad a fehér holló szerepe Thrall számára. 1. Hunter - 21.8% (-6.4%) 2. Priest - 20.4% (+4.7%) 3. Paladin - 13.1% (-2.2%) 4. Mage - 12.9% (+4.1%) 5. Warlock - 11.5% (+1.7%) 6. Warrior - 7.2% (+2.3%) 7. Rogue - 7.0% (-3.0%) 8. Druid - 4.5% (+0.4%) 9. Shaman - 1.5% (-1.5%)

Winrate rangsor

A győzelmi arányokat tekintve teljesen egyértelműen kijelenthető, hogy a Warrior lett a nerfek nagy nyertese, miután Garrosh a középmezőny végéről egészen az első helyig jött előre. A Hunter ilyen tekintetben minimálisan esett csak vissza, jelenleg 51.6 százalékkal áll a harmadik helyen, de a második Paladin és a negyedik Priest között mindössze 0.1 százalék a különbség. Kicsivel hátrébb a Mage, a Warlock és a Druid egyaránt javulni tudtak, de még így is 50 százalékos winrate alatt teljesítenek. A Rogue és a Shaman pedig itt is a "vesztesek" kategóriába sorolható jócskán: nem elég, hogy az utolsó két helyen szomorkodnak, de a legnagyobb visszaesést is ez a két class produkálta, így jelenleg nem túl biztató a helyzetük. 1. Warrior - 52.7% (+3.7%) 2. Paladin - 51.6% (-0.2%) 3. Hunter - 51.6% (-0.3%) 4. Priest - 51.5% (+1.8%) 5. Mage - 49.9% (+1.1%) 6. Warlock - 49.3% (+1.6%) 7. Druid - 48.6% (+1.9%) 8. Rogue - 47.6% (-1.5%) 9. Shaman - 45.9% (-1.2%) A következő hetekben - ahogyan az ilyenkor lenni szokott - bőven várható még mozgolódás. Kíváncsian várjuk, hogy hosszú távon mit mutat majd az "új" meta. A számok a február 5. és 10. közötti adatokat mutatják a Rank 4 - Legend tartományra vonatkozóan, a nerfek előtti állapotokhoz képest.
Ajánljuk még
2800 feliratkozó
Feliratkozom
Olvastad már ezeket a cikkeket?
×
×

KEDVES LÁTOGATÓ!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a gamer.hu szintet lépett és METABRO néven folytatja tovább működését. Az eddig megjelent tartalmakért, a közvetítések során gyűjtött pontjaidért és izgalmas újdonságokért ezentúl gyere a METABRO.HU oldalra!

GO WITH THE BRO