HS
Rotáció 2019: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (12. rész – Neutral epic)
zsolt-cseto - Zsolt Cseto - 2 hónapja
Címkék: Hearthstone Info standard mód rotáció
Rotáció 2019: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (12. rész – Neutral epic)
Az év első Hearthstone kiegészítőjének megjelenése idén is kiemelt jelentőséggel bír majd, tavasszal jön ugyanis a 2019-es rotáció, amikor a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapkészlete (összesen 405 kártya) kikerül a Standard játékmódból. Mondani sem kell, ez óriási változást jelent – cikksorozatunkban összegyűjtöttük nektek az összes kirotáló lapot, és megnéztük, hogy milyen jövő vár a metára.

Neutral Epic

A 2017-es Neutral lapkészlet óriási jelentősége nemcsak a common és a rare, hanem az epic lapokon is erőteljesen érződik, hiszen itt is jókora űr keletkezik majd a kirotáló lapok mögött. Mind közül a legfontosabb talán a Carnivorous Cube, amely önmagában megadta Deathrattle-mechanikára építő deckek létjogosultságát hosszú időn keresztül, amiből leginkább a Warlock és a Hunter profitált az elmúlt két évben, de szinte mindegyik class-ban felbukkant. De koncepcióképző lapként mindenképpen szót kell ejteni a Spiteful Summonerről is, amit nerfelni is kellett, és nagyon erős párost alkottak a Grand Archivisttel. Az univerzális lapok közül jelenleg a Corpsetaker a legnépszerűbb a fenti készletből, nagyon sok pakliba használják (különösen a Zilliax megjelenése óta), így őt sok deck fogja hiányolni. De a legkülönfélébb paklikban bukkant fel az elmúlt másfél évben az Arcane Tyrant és a Corridor Creeper is (utóbbi főleg a nerf előtt), a Primordial Drake a sárkány-szinergiákat erősítette nagyon gyakran, a Dragonhatcher a Taunt Druidnak volt nagyon fontos építőeleme, a Blazecaller az elementál paklikból volt kihagyhatatlan, míg a Charged Devilsaur egészen undorító kombók főszereplője volt a kicselezhető Battlecry képességgel. De ne menjünk el szó nélkül a murloc deckeket új szintre emelő Gentle Megasaur, a sok drága lappal játszó paklikba (pl. Big Spell Mage) jól illeszkedő Bright-Eyed Scout, illetve a - főleg az első évben - gyakran használt 5-dropnak számító Bittertide Hydra mellett sem. A tech lapok közül is jó néhány elhagyja a Standard metát. A két legfontosabb a játék legnépszerűbb fegyverpusztítása, a Gluttonous Ooze, amit az Odd paklik nagyon fognak hiányolni, illetve az 1 manás spellek rémálma, a Skulking Geist. De kapott bőven reflektorfényt a Void Ripper és a Nerubian Unraveler is - előbbi főleg a Druid és a Spreading Plague ellen volt népszerű fegyver, utóbbi pedig inkább mostanában került elő többször, mint a Resurrect Priest egyik ellenszere. A cikksorozat utolsó részében a kirotáló Neutral legendary lapokat vesszük majd szemügyre.

Korábbi részek: Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest | Rogue | Shaman | Warlock | Warrior Neutral common | Neutral rare

Ajánljuk még
2800 feliratkozó
Feliratkozom
Olvastad már ezeket a cikkeket?
×
×

KEDVES LÁTOGATÓ!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a gamer.hu szintet lépett és METABRO néven folytatja tovább működését. Az eddig megjelent tartalmakért, a közvetítések során gyűjtött pontjaidért és izgalmas újdonságokért ezentúl gyere a METABRO.HU oldalra!

GO WITH THE BRO