PUBG
Mégis csak a PUBG a király? - Shroud máris unja az Apex Legends-et
farkas-mate - Farkas Mate093 - 1 hónapja
Címkék: PUBG post-format-video Gameplay shroud apex apex legends
Mégis csak a PUBG a király? - Shroud máris unja az Apex Legends-et
Hiába volt nagy a mellény a Metro: Exodus-szal kapcsolatban, bár még eladási információink nincsenek, bukni látszik a játék. A felhasználók, magukból kikelve ostorozzák a játékot, és a fejlesztőket, illetve a kiadót egyszerre, mondván az Epic Store-os balhé után legalább a játék lehetett volna jó. De nem lett. Aki nem ismeri a témát, érdemes elolvasni az alább linkelt irományt, ebben arról írunk, hogy hogyan került át a Steam-ről, röviddel a megjelenés előtt a játék az Epic Store kínálatába. Olyannyira hirtelen döntés volt, hogy a már elkészült dobozos verziókat át kell matricázgatni. Nem először fordul persze ilyen elő a videojáték iparban, de azért elég kínos szituáció...

A Steam Vs. Epic Store háború:

https://gamer.hu/2019/01/29/all-a-bal-a-metro-exodus-korul-a-kiado-offolta-a-steamet-az-epic-kedveert/

Az átragasztott dobozok és a megjelenés körüli balhé:

https://gamer.hu/2019/02/16/gaming-metro-exodus-megjelenes-doboz-matrica-steam-epic-gamer-hir/

Hol lesz ennek még a vége?

Egyelőre nem tudni, könnyen lehet akkora zakó, mint nemrég a Fallout 76. Néhány nappal vagyunk a megjelenés után, a játékosoknak már bőven volt idejük felmérni, hogy mit is tud igazán a legújabb Metro, az Exodus, és nincsenek elragadtatva. Pillanatnyilag 5.9 ponton áll a játék, ez pedig közel sem mondható jó értékelésnek. Természetesen az első metacritics-es vélemények arról szóltak, hogy milyen visszataszító húzás volt a megjelenés előtt PC-s platformot váltani (ezt egyébként maga a Steam sem hagyta szó nélkül), most már azonban sokkal inkább a játék hibáira mutatnak rá, nem is kevesen. Persze emögött könnyen lehet, még mindig, az Epic Store-ra váltás okozta harag, de nem szabad mindent erre fogni. A (csalódott) vásárlók nehezményezik például, hogy:
  • Stílust váltott a játék, már nem tiszta akció, inkább egy félig nyitott világú lövölde
  • Alapvető technikai problémák vannak, melyek legutóbb a Fallout 76-ot tették tönkre (Nincs FOV állítás, alapértelmezetten 60 FPS lock, stb.)
  • Rossz karakter design
  • Változó minőségű textúrák használata, melytől kettős látványa van a világnak
  • Általában gyengébb grafika, mint amiket a kedvcsinálókban láttunk
  • Nincsenek achievementek, nincs felhő mentés
  • Nincs hivatalos fórum, az Epic-es játékosok is Steamen kérnek segítséget (!!!)
  • Nem volt előtöltési lehetőség, mindenki egyszerre szakadt rá a szerverekre, ami...
  • folyamatosan összeomlasztotta a klienst rengeteg játékosnak
Ezek a legtöbbször szóvá tett hiányosságok, de közel sem mind. Ennél jóval hosszabb listát írhatnánk, anélkül, hogy akár csak oldalt léptetnék az értékeléseknél.

De vajon tényleg ennyire rossz lett?

Alapvetően ha ennyire sok technikai problémát, és hiányosságot látunk egy játéknál, amit a felhasználók írnak, nem kérdőjelezzük meg, hogy valósak-e a vélemények. Itt viszont tudjuk, hogy az Epic Store-os balhé hatalmas pofont adott a közösségnek. Amikor a hivatalos megerősítése megtörtént a költözésnek, több mint 1000 negatív értékelést kapott a Metro, még Steamen. Feltételezhető ennek okán, hogy a játékosokban, még mindig ég a harag a kiadás miatt, és minden hibát felnagyítva látnak, mindentől kinyílik a bicska a zsebükben. A kérdést tovább árnyalja a tény, hogy a kritikusok (összesen 41) egy jóval jobb, 84-es összpontszámot adtak a játéknak. Többen nevezik szemkápráztatónak, hangulatosnak. Fel-fel emlegetik a S.T.A.L.K.E.R hangulatát, mely bár merőben más, mint a Metro, azért arra sem lehet sok panasz, feltéve, ha jól van kivitelezve. Fizetett kritikák lennének? Ennyivel nem valószínű, hogy jobban fizet az Epic! Nektek mi a véleményetek a játékról? A szerencsés Steames felhasználók közt vagytok, vagy már csak Epic Store-ra sikerült beszerezni? Elégedettek vagytok, vagy összességében csalódás a Metro: Exodus? Kíváncsian várjuk a véleményeiteket kommentben!

Ezt már olvastad?

https://gamer.hu/2019/02/18/kiderult-a-gtx-1660-ti-ara-nem-ez-lesz-az-ev-vetele/
Ajánljuk még
3000 feliratkozó
Feliratkozom
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Két új elemmel bővült a Falcon Clan Set - Már elérhetők az Item Shopban!

Két új elemmel bővült a játék egyik legújabb szettje.

Rövidebb lesz a Season 8, mint a hetedik volt - A PS Store-ból már tudjuk a szezonzáró napot is

A PlayStation már most nagyban leakel, mi lesz itt a célegyenesben...?

Megérkezett a gyengébb PC-k megmentője! 14%-kal jobb teljesítményt dob a játékokra az új DirectX 12

A Microsoft újításának köszönhetően jelentős javulásra számíthatnak a játékosok.

WESG döntő: reméljük csak egy rosszul tálalt poén, és semmi prostitúció

A játékosoknak átnyújtott csungkingi kézikönyv igyekezett mindenre felhívni a playerek figyelmét, talán túl sok mindenre is.

×
×

KEDVES LÁTOGATÓ!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a gamer.hu szintet lépett és METABRO néven folytatja tovább működését. Az eddig megjelent tartalmakért, a közvetítések során gyűjtött pontjaidért és izgalmas újdonságokért ezentúl gyere a METABRO.HU oldalra!

GO WITH THE BRO