Fortnite
A Fortnite beszüntette hirdetéseit a YouTube pedofilbotrányai miatt
farkas-mate - Farkas Mate093 - 1 hónapja
Címkék: Egyéb Gaming botrány fortnite youtube pedofil pedofilbotrány
A Fortnite beszüntette hirdetéseit a YouTube pedofilbotrányai miatt
Meglehetősen kellemetlen ügybe keveredett a YouTube, ami miatt az Epic Games úgy döntött, hogy nem futtat Fortnite hirdetéseket a továbbiakban a platformjukon. Az esetet Matt ‘MattsWhatItIs’ Watson, ismert youtuber robbantotta ki, és egy egész pedofil hálózatról rántotta le a leplet, ami bárki számára elérhető, a YouTube pedig semmit nem tesz a pedofil tartalmak ellen. https://www.youtube.com/watch?time_continue=207&v=O13G5A5w5P0 Watson bebizonyította, hogy mindössze két kattintás után olyan fiatalokról szóló pedofil tartalmakat találhatunk a platformon, ami rendkívül megbotránkoztató. A pedofilok ugyanis lementik a gyerekek által feltöltött videókat és újabb profilról feltöltik őket időbélyegekkel ellátva. A YouTube pedig ezekkel a videókkal jókora összegre tesz szert a hirdetésekből, az algoritmusnak köszönhetően, ami nem válogat. Az algoritmus még segíti is a pedofil tartalmakat keresőket, ugyanis ha például beírjuk a "girl yoga" címszavakat az automata kiegészítő rendszerük figyelmünkbe ajánlja a "hot", azaz dögös és a "young", azaz fiatal szavakat is. Ha pedig a "twister girl"-t szeretnénk beírni, a YouTube a "little girl twister in skirt" keresőszót ajánlja fel. https://twitter.com/IKEAUSAHelp/status/1097911998728282114 A videó rendkívül nagy figyelmet kapott a médiában, az Epic mellett az IKEA is lelőtte a hirdetéseit az oldalon. A YouTube már tud a problémáról, a szóvívőjük a következőt fűzte az ügyhöz:
"Amint olyan kifogásolható tartalmat találunk, ami vét a szabályzatunk ellen, abban az esetben azonnal eltávolítjuk a hirdetéseket adott esetben a tartalommal együtt."
Az első hasonló botrány még 2017-ben tört ki, ám ekkor a YouTube megígérte, hogy mindent rendbe fognak hozni. Ekkor a YouTube-ot birtokló Google elnöke személyesen kért elnézést az ügy miatt. Ezt követően 2018-ban is megismétlődött az eset, a pedofilok ekkor is feltűntek a fiatalok YouTube csatornáján.

Ezt olvastad már?

https://gamer.hu/2019/02/20/csgo-szakitas-major-tortenet-gamer-sztori/
Ajánljuk még
3000 feliratkozó
Feliratkozom
Olvastad már ezeket a cikkeket?
LOLbox-image

Erőltették az egyenjogúságot, beletört a bicskájuk - Hatalmas bukás a Vaevictis projekt az LCL-ben

Az elképzelés jó volt és dicséretes, a megvalósítás viszont félelmetesen amatőr.

10 perc hírnév! 48 éves magyar apukával hozta le duó meccsét Tfue

A streamer saját videójában úgy fogalmazott: "ez az apuka még nálam is jobban nyomja".

Xyp9x már anyagilag is a világelitben jár, ennyi pénz már elég a Top40-hez

Most már bizonyítottan egyre több pénz van a CS:GO-ban.

Több millióan fertőződhettek meg - Vírusbotrány az ASUS háza táján

Igazi rejtély, hogy hogy kerültek fel a vírusos fájlok a szerverekre.

×
×

KEDVES LÁTOGATÓ!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a gamer.hu szintet lépett és METABRO néven folytatja tovább működését. Az eddig megjelent tartalmakért, a közvetítések során gyűjtött pontjaidért és izgalmas újdonságokért ezentúl gyere a METABRO.HU oldalra!

GO WITH THE BRO