Tech
2080 vagy 1080 Ti, de csak 80 FPS? Emiatt teljesítenek rosszul a méregdrága videokártyák
2080 vagy 1080 Ti, de csak 80 FPS? Emiatt teljesítenek rosszul a méregdrága videokártyák
A tanulságos esetet egy játékostársunk osztotta meg a közösséggel, aki maga jött rá a bosszantó apróságra. A kiindulóhelyzet egy tipikus probléma, amire rengeteg videokártya tulajdonos panaszkodni szokott. Hiába a csúcsminőségű videokártya, egyszerűen alig van FPS-e játék közben.
"Mikor megvettem az új 2080-at a gépembe, lenyűgözött a teszteken látott teljesítménye. 1440p mellett is 120 FPS-t ígért Rainbow Six mellé, ám csalódottan tapasztaltam, hogy még 1080p mellett is csak 70 FPS-em van. Csak kíváncsiságból belenéztem az NVIDIA control panel rejtelmeibe, azon belül is a 3D beállításokra voltam kíváncsi. Itt akadtam bele a Dynamic Super Resolution értékbe, vagyis a DSR factorba. Ez a szám azt a felbontást jelöli, amit a GPU létrehoz, majd lecsökkenti azt a monitor méretére. A gép teljesítményét a DSR factor azzal a felbontással terheli, ami itt szerepel, nem azzal, ami végül a képernyőn megjelenik. Nálam ez a szám 3-szorosa volt a monitorom felbontásának. Vagyis a játék végig 3-szoros túlterheltség mellett futott. Lecsökkentettem 1.2-szeresére, és csodák csodájára hirtelen 70 helyett 200-ra nőtt az FPS-em. Szóval aki nevetségesen alacsony teljesítményt tapasztal csúcsminőségű kártyájánál, ezzel kezdje a problémák elhárítását."
A probléma persze nem csak NVIDIA mellett fordulhat elő. AMD-s kártyával DSR helyett Virtual Super Resolutiont (VSR) kell keresni a beállítások között. A visszajelzésekből ítélve rengeteg játékos járt eddig hasonló cipőben, akik most egyszerre mind megvilágosodtak. Card
"Már lassan egy éve elégedetlen vagyok a 1070 Ti teljesítményével, naná hogy 4-szeresre volt állítva. Egyből plusz 70 FPS-em lett, életmentő volt, köszi"
Card
"Most már legalább értem, miért volt 80 FPS-em a 1080 Ti mellett, ezer hála!"
Card
"2 éve megvan a 1080, ami szintén a 4-szeresére volt állítva..."
Card
"Fogalmam sem volt róla, hogy létezik ez a beállítás, nagyon köszi!"
Card
"Hatalmas köszönet ezért!"
Ajánljuk még
3000 feliratkozó
Feliratkozom
Olvastad már ezeket a cikkeket?
LOLbox-image

Újabb tank buffok a 9.7-ben - MapleNectar vázolta a Riot Games terveit

Vázolta a Riot Games a 9.7-es frissítés tervezett tartalmát.

Éles a Matchmaking Update: kevesebb várakozási idő, egyenlőbb Quick Join elosztás

A fejlesztők saját elemzéseik és a játékosok visszajelzései alapján készítették el a legújabb frissítést.

Megjött a TOTW 25: Bitang erős az eheti csapat!

Ha minden TOTW ilyen lenne, kenyérre se maradna pénzünk a hónap végén.

×
×

KEDVES LÁTOGATÓ!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a gamer.hu szintet lépett és METABRO néven folytatja tovább működését. Az eddig megjelent tartalmakért, a közvetítések során gyűjtött pontjaidért és izgalmas újdonságokért ezentúl gyere a METABRO.HU oldalra!

GO WITH THE BRO