Samsung Note 10+ Advertisement
Samsung Note 10+
Tech
Google Stadia: Ilyen internet és hardver kell majd a használatához
Google Stadia: Ilyen internet és hardver kell majd a használatához
Az internet óriás Google a GDC 2019 keretein belül bemutatta a Stadia névre keresztelt szolgáltatást, mely komolyan megreformálhatja a videojáték ipart, ha tényleg sikerül működőképessé tenni a megjelenésig. Eddigi írásainkat a témában ide kattintva tudod elolvasni. https://www.youtube.com/watch?v=HikAuH40fHc Phil Harrison a KOTAKU-nak adott interjújában megválaszolta a talán leggyakrabban feltett kérdéseket, ezek alapján már mindenkinek körvonalazódhat, hogy csatlakozhat-e majd a Stadia közösséghez.

Milyen hardverre lesz szükség?

A jó hír a Stadia leendő felhasználóinak, hogy mivel a játék tulajdonképpen csak egy stream lesz, így bármilyen gépen, amelyen elfut a Google Chrome, működni fog a Stadia is. Azok, akik TV-n kívánják majd kihasználni az új platform lehetőségeit, már egy kicsit több akadállyal kell megküzdeniük, de ez még mindig minimális elvárás a Stadia ígéreteihez mérten. Ahhoz, hogy TV-n játszhassunk egy Chromecast eszközre lesz szükségünk egy Stadia kontrollerrel együtt.
A Doom Eternal lesz az egyik húzó AAA cím megjelenéskor

Milyen internet kapcsolat szükséges a Stadia működéséhez?

Az egyik legnagyobb aggály a Stadiával kapcsolatban, hogy milyen internet kapcsolat szükséges majd a rendeltetés szerű használatához. Ahhoz, hogy AAA címekkel játszhassunk, valóban szép felbontásban, stabil internet kapcsolat szükséges. Harrison állítása szerint a tavaly év végi tesztek alapján
Ahhoz, hogy valaki 60 FPS-t kapjon 1080p-ben, a méréseink szerint elég 25 megabites kapcsolattal rendelkeznie. Tulajdonképpen ennél mi kevesebb adatot használunk, csak kicsit feljebb toltuk az ajánlott követelményeket.
Hozzátette, mire a Stadia elindul, képesek lesznek 4K-s szolgáltatást is kínálni, ehhez nagyjából pedig 30 megabitre lesz szükség. Természetesen a szolgáltatás felajánlja majd a számunkra legmegfelelőbb kapcsolatot, amit elbír a netünk.

Mennyibe fog kerülni?

Erről olyannyira nincs információ, hogy maga Harrison erősítette meg, ők sem tudják még, mennyibe fog kerülni a Stadia. Egyelőre a fejlesztésre összpontosítanak, az árazással a tervek szerint majd nyáron kezdenek el foglalkozni. A Google Stadia az év vége felé várható. Addig is, kövessetek minket a média felületeinken, hogy ne maradjatok le a legfrissebb hírekről a Stadiával kapcsolatban. Ezt olvastad már? https://gamer.hu/2019/03/20/google-stadia-hatszor-gyorsabb-mint-egy-play-station-4/
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?
×