CSGO
"DDOS sajnos mindig is lesz a Steamen" - rossz hír a CS:GO és PUBG játékosoknak
"DDOS sajnos mindig is lesz a Steamen" - rossz hír a CS:GO és PUBG játékosoknak
A legutóbb bejelentett Steam frissítés idején a fejlesztők kiemelten foglalkoztak a DDOS elleni védelemmel. Az akkori bejelentés szerint a folyamatosan változó kiosztási útvonal nem csak jobb pinget eredményez, de nagyobb védelmet is a DDOS támadások ellen. A legutóbbi prezentációból azonban kiderült, ez a védelem sosem lesz teljes. Kassidy Gerber, a Valve üzletfejlesztési és infrastrukturális vezetője a GDC-n így fogalmazott:
"Egyszerűen kivédhetetlen, hogy legyenek DDOS támadások, ha a legnépszerűbb játékokról beszélünk. DDOS mindig, mindenhol lesz . A legtöbb amit tehetünk, hogy védjük mind a játékosokat, mind a játékok szervereit, hiszen ezek a legsérülékenyebb célpontok."
Amellett persze, hogy teljesen megszüntetni képtelenség, egészséges mederbe terelni azért lehetséges. Sőt, Gerber szerint ez kötelező feladat lenne minden fejlesztői stábnak:
"Szerencsére a Steam szervereken rengeteg trükköt alkalmazunk, ezek kivédésére. Az IP címek elrejtésétől az adatforgalom eltereléséig egy esetleges támadás esetén."
A dolog sajnos fájdalmasan aktuális, a legutóbbi DDOS botrány ugyanis még annyira friss, hogy vége sincs. A NoxFire League meccsein folyamatos DDOS támadásokra panaszkodnak a csapatok, több együttes már ott is hagyta a ligát. A jó hír tehát, hogy a Steamen futó játékok esetében a Valve gőzerővel dolgozik rajta, hogy a lehető legkevesebb DDOS támadás fordulhasson elő. A rossz hír viszont, hogy 100%-os sikerük sosem volt, és soha nem is lesz a támadókkal szemben.  
Ajánljuk még
3000 feliratkozó
Feliratkozom
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Így nézhetnének ki a Legendary Wrapek - Újból meríthetne a Save the Worldből az Epic

A közösség egy része tárt karokkal várná a Legendary Wrapeket. Íme egy ötlet, hogyan lehetne valósággá tenni őket!

LOLbox-image

Drágulnak az RP árak, valamint új Refund rendszer is érkezik márciusban

Nálunk is drágább lesz az RP márciustól kezdődően, cserébe kapunk egy jobb Refund rendszert.

Shroud hazatért a kórházból - Stream közben mesélte el a baleset részleteit

Shroud ma már ismét feltűnt a Twitch-en és a baleset részleteiről is beszámolt.

×
×

KEDVES LÁTOGATÓ!

Örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy a gamer.hu szintet lépett és METABRO néven folytatja tovább működését. Az eddig megjelent tartalmakért, a közvetítések során gyűjtött pontjaidért és izgalmas újdonságokért ezentúl gyere a METABRO.HU oldalra!

GO WITH THE BRO