Fortnite

“Be kellene tiltani” – Harry herceg keményen nekiment a Fortnite-nak


Az utóbbi időben egyre inkább elszaporodott a “tiltsuk be!” mozgalom, de leginkább a népszerűbb játékok ellen szólaltak fel a legtöbbször. A Fortnite-ot is be akarták már tiltani több különböző országban, de egyelőre hiába, ennek ellenére a PUBG-t India egyes részein már sikerült betiltani, most pedig Harry herceg fejezte ki nemtetszését a Fortnite-tal kapcsolatban.

Harry remekül ért a fiatalok nyelvén

Ő királyi fensége Henrik Sussex hercege, Dumbarton grófja, Kilkeel bárója, avagy a becenevén Harry herceg már korábban is felszólalt a Fortnite ellen, ám akkor csupán azt ajánlotta, hogy inkább a Minecrafttal foglalják el magukat a fiatalok, most viszont keményebben nekiment a témának. A következőt mondta a BBC tudósítójának:

“Azt a játékot nem szabadna engedélyezni. Mi előnye van ennek egy család életében? […] Azért készítették, hogy függésbe taszítson, egy olyan függőség, ami a számítógép előtt tart, amíg csak lehetséges. Felelőtlenség. Olyan, mint amikor házhoz megy a pofon, de a gyerekek hozzák be a küszöbön és emiatt családok mennek tönkre.”

Harry herceg a közösségi médiára is hasonló kijelentést tett, szerinte ugyanis ez addiktívabb mint az alkohol vagy a drogok. Az Egyesült Királyságokban sokkal súlyosabb probléma a Fortnite, mint azt gondolnánk, amikor ugyanis betört a brit piacra, akkor a sajtó is rámozdult.

A herceg | Forrás: hellomagazine.com

Így születtek meg az “iPad törős” eset, amit bizonyos szülők elismeréssel követtek, de a fiatalok több esetben lopták el a szüleik bankkártyáját, de olyan eset is akadt, amikor a Fortnite miatt fejelte meg az anyját egy kiskorú. Ezek persze mind szélsőséges példák, amelyek valószínűleg a Fortnite nélkül is ugyanúgy megtörténtek volna, de mindig egyszerűbb valami mást hibáztatni a valódi probléma helyett. Az Epic Games egyelőre nem kommentálta a kijelentést.

Ez történt korábban:

A hét sztorija: Fegyelmezni próbálták, megfejelte az anyját a Fortnite miatt

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva