Samsung Note 10+ Advertisement
Samsung Note 10+
Fortnite
Még a Fortnite-ot is leveri nézettség terén: újraéledt a játék, a HS a legnépszerűbb Twitch-en
Még a Fortnite-ot is leveri nézettség terén: újraéledt a játék, a HS a legnépszerűbb Twitch-en
Tegnap este 19:00 óta gyakorlatilag újraéledt a Hearthstone: a kirotált kiegészítők, Hall of Fame-be rakott kártyák és a megjelent Rise of Shadows óta egy új játékot játszunk kis túlzással - ha mindez nem lenne elég, még az aréna is megújult: https://gamer.hu/2019/04/10/hearthstone-hs-info-arena-blizzard-gamer/ Nos ezt nem csak mi érezzük, hanem mindenki, de legfőképp a játék nézettsége: egészen konkrétan a Hearthstone vezet, még a Fortnite-ot is beelőzve! Így nézett ki a Twitch a cikk írásának pillanatában: Volt ennél durvább is: a kiegészítő megjelenésekor nagyjából 200 000 ember tapadt a képernyő, és azon belül a Twitch elé!
forrás: sullygnome
Ennél reprezentatívabb a következő statisztika, mely az elmúlt 30 napot veszi figyelembe: az átlag nagyjából 25 000-es nézettséghez képest rendesen megindult felfele a játék.
A számok magukért beszélnek: az kérdés persze, hogy meddig fog tartani, de jelenleg a Hearthstone nagyot megy!
No de mi lehet ennek az oka? Elég triviálisnak tűnik, így a cikk informatív része eddig tartott, de nem csak emiatt íródott: egyfajta vitaindítóra invitálunk titeket kommentben!
  1. Netdeckelés: vadonatúj meta van kialakulóban, ahol bizony dobni kell a régi paklikat (hisz már a nagyja nem érvényes) és valami teljesen újat kreaálni. Vannak, akik azért másolják a Twitch-en látottakat, mert idő híján vannak, mások szimplán azért, hogy minimális rizikót vállaljanak csak a kraftolással: elvégre amit látnak, hogy bevált, azt nyugodt szívvel elkészíthetik ők is
  2. Az újdonság varázsa: nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy gyakorlatilag egy új játékot játszunk. Persze ez elmondható minden új év kezdetekor, azonban ezúttal hatványozottan igaz: a tavalyi év borzalmasan gyenge lapokat hozott a 2017-eshez képest, így nem volt idő őket próbálgatni. Most amellett, hogy ezek a kártyák is szerephez juthatnak, elküldték Hall of Fame-be a tavalyi év 2 meghatározó legendary lapját is (Genn, Baku).
Szerintünk alapvetően ennek a kettőnek az összetevője a jelenlegi fellángolás, aminek kapcsán nagyon reméljük, hogy ha nem is ilyen intenzíven, de megmarad a lelkesedés a közösség részéről: egyelőre úgy tűnik, hogy jó munkát végzett a Blizzard, legalábbis a legelső pillanatok erről árulkodnak.
Ajánljuk még
×