Gate sponsorship Gate sponsorship
League of Legends

Komoly változásokon eshet át Aatrox a 9.9-es ciklusban – Riot Jag osztotta meg a tervezetet a közösséggel


A tegnapi nap folyamán beszámoltunk arról, hogy a solo lane Morgana valószínűleg egy időre használhatatlan lesz a várható 9.8-as változtatások miatt. Megindult a PBE-n a tesztelés, ám a Riot már a 9.9-et készíti elő a színfalak mögött, aminek során Aatrox meglehetősen nagyot bukhat Riot Jag információi szerint.

A Riot Games munkatársa Twitteren osztotta meg követőivel a lehetséges módosításokat, s azt kell, hogy mondjuk, meglehetősen masszívra sikeredhet!

 

Egy változtatáshullámot már átvészelt az új Aatrox, ha még emlékszünk a Rework megjelenésére, az E képessége például sokkal több mindent tudott, mint most. Gyorsabban töltődött, valamint kettőt is fel lehetett belőle halmozni.

Nos, Aatrox ultimate képességének változtatásai miatt lehetséges, hogy ezt a fajta régi E-t végül visszakapja a karakter, ám ezt egyértelműen az R fogja megsínyleni.

 

A World Ender használati ideje Riot Jag adatai szerint megfeleződhet, ami eddig fél másodperc volt, az a 9.9 után negyed másodperc alatt aktiválódik. Cserébe a lassítás 40% helyett 99%-ra fog nőni, vagyis gyakorlatilag egy helyben fogunk toporogni, míg várjuk az újraéledést ha az ulti hatása alatt elhullottunk. A korai szakaszban többet fog ugyan ezért gyógyítani, mint jelenleg az éles szervereken, ám egy hosszabb mérkőzésen, late game-ben kevesebbet. Ami jelenleg 10-50% HP-ra tölt, az a későbbiekben minden szinten 30%-ra módosulhat. Annyi pluszt kap mindezek miatt a képesség, hogy az új verzió képes lenne Fearelni az ellenséges hősöket is, mint egy Warwick E.

 

És még van tovább! A tervezet szerint a World Ender csak akkor fogja Aatroxot újraéleszteni, ha a hatása alatt szereztünk vele egy Takedownt, vagyis vagy legalább egy killt, vagy assistot. Mindezekért cserébe, minden egyes Takedown 5 másodperccel kitolná a World Ender használhatóságát, resetelné a Q töltési idejét, vagyis újra használhatóvá válna, valamint az Umbral Dash (E) kapna egy újabb töltést, vagyis azt is újra használhatnánk minden kill, vagy assist után.

Riot Jag változtatásai rendesen megzavarnák az állóvizet Aatrox körül, ám egyértelműen látszik a fent olvasható módosításokból, hogy mi a szándékuk mindezzel. Gyakorlatilag gyengíteni akarják a karakter kompetitív erejét, miközben erősítenék a hőst az általános, normál módokban. A profik előszeretettel használják a karaktert koordinált tower dive-ra, ami a fent olvasható verzióval a 99%-os lassítás és takedown köteles mechanikával már nem menne túl könnyen.

Természetesen ezek még csak tervezetek, jelenleg házon belül ezekkel az adatokkal tesztelik a karaktert, ám még közel sem biztos, hogy mindenből valóság lesz a jövőben!

Ezt olvastad már?

Morgana lehet a 9.8-as ciklus legnagyobb vesztese

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva