Samsung Note 10+
Samsung Note 10+
PUBG
Már Nepálban is betiltották a PUBG-t
Már Nepálban is betiltották a PUBG-t
A PUBG játékosbázisa nem áll épp a legjobban az utóbbi időkben, ennek ellenére sorra tiltják be a játékot. Először India egyes városaiban kezdődött az egész, majd egy egész államában is betiltották, most pedig Nepál került sorra. A határozatot a Nepál Bűnmegelőzési Osztálya indította útjára, akik szerint a játék negatív hatással van a gyermekek és fiatalok tanulmányaira. A kerületi bíróság még aznap helybenhagyta a beadványt, megadva ezzel az engedélyt arra, hogy betiltsák a PUBG-t az egész országban.
"Rengeteg panasz érkezett a szülőktől, iskoláktól, iskolai szövetségektől, szerintük ugyanis a játék káros hatással van a fiatalokra. A tiltást kérő beadvány előtt kikértük a pszichiáterek véleményét, akik megerősítettek az aggályokban."
A döntés értelmében a PUBG és PUBG Mobile tiltott egész Nepál területén. A tiltásról a mobil és internetszolgáltatók gondoskodnak, akik tiltották a játékhoz kapcsolódó szervereket, így aki el akarja indítani a játékot, az csupán egy végtelen töltőképernyővel találja szembe magát.
"A  pszichiáterek is megerősítették a szülők aggályait, elárulták, hogy a játékokban lévő erőszak az embereket a való életben is agresszívvá teheti."
Elég érdekes gondolatok, főleg azok után, hogy nemrég bizonyították be, hogy az erőszakos játékok nem teszik agresszívvá a játékosokat. Az már tényleg csak a hab a tortán, hogy a PUBG 16+-os korhatárbesorolással rendelkezik, így a fiatalabb játékosoknak a szülők is megtilthatták volna a játékot, de persze mind tudjuk, hogy mindig könnyebb valami másra hárítani a felelősséget. A játékosok sem értenek egyet a döntéssel.
"Miután a főiskoláról hazaérek PUBG-zni szoktam, mert az felfrissít. Nem azért játszom vele mert függő vagyok, hanem azért, mert megnyugtat." "Ahelyett, hogy panaszkodna mindenki, a szülőknek figyelni kellene a gyerekeikre, hogy mivel töltik a szabadidejüket. Nem kellene egész nap a kütyükön lógva játszani. A kitiltás soha nem a jó megoldás"
A kitiltás ennek ellenére érvénybe lépett, de vajon lesz olyan ország, aki követi a sort? Forrás

Ezt olvastad már?

https://gamer.hu/2019/01/31/pubg-egy-11-eves-indiai-fiu-mindent-megtesz-azert-hogy-betiltsak-a-pubg-t/
Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?

Tavaly 120 milliárd forintot kaszált a Valve a CS:GO-ból

A statista elemzéséből kiderült, még mindig rengeteg pénz van a játékban.

Dr Disrespect megvillantotta kommentátori tudását - A nézők lehidaltak tőle

Dr Disrespect ezúttal shrouddal játszott, ami már önmagában vonzza a nézők tekintetét.

×