Fortnite
Eddig bírták a profik - Követelik a Drum Gun eltávolítását
Eddig bírták a profik - Követelik a Drum Gun eltávolítását

A nyolcadik szezon végén sor került egy egészen rendhagyó élő eseményre, ami a köznyelvben csak "Vault Event"-ként terjedt el. A játékosoknak lehetőségük volt valós időben szavazni egy korábban már eltávolított fegyverre vagy tárgyra, s amire a legtöbb voks érkezett, az az elem került vissza a játékba. A győztes pedig végül a Drum Gun lett.

Furcsa volt az esemény, ugyanis én őszintén szólva arra gondoltam, hogy az event utáni frissítéssel tér majd vissza a Drum Gun, de amint lepörgött előttünk a scriptelt jelenet, máris felbukkant a játékban a fegyver.

Azóta meghatározó része a fegyvermetának a Drum Gun, egyértelműen az egyik, ha nem a legerősebb fegyvere jelenleg a Fortnite-nak. Ezt pedig rendesen utálják a profik. Már az első vaultolása is a kompetitív játékosok miatt történt, nem tudta rendesen egyensúlyban tartani a kiadó a tárgyat, ezért inkább visszavonultatták. Most viszont a közösség dönthetett, így elméletben nincs is miért reklamálni... Összességében nem is hőbörögnek a játékosok, egyedül a streamerek és igazolt profik húzzák a szájukat a fegyver hallatán. Szerintük ugyanis túl sok esélyt ad a "gyengébb" játékosoknak arra, hogy legyőzzék a "jobbakat".

 

A legutóbbi frissítés során az Epic Games annyit hajlandó volt megtenni, hogy csökkentette a fegyver előfordulását, ám ez maximum a korai szakaszban segít, a top 10-es szituációkban vagy így, vagy úgy, de egy-két Drum Gun biztosan elő fog fordulni. Amivel összességében szerintem semmi baj nincs, a Pump Shotgun is nyolc szezonon keresztül uralta a játékot, most úgy tűnik a Drum Gun a vezér.

A fegyverkérdést megoldására bőven van ideje az Epic-nek, jelenleg a World Cup küszöbén jobban teszi a kiadó ha azokra a játékhibákra koncentrál, amik az egész játékmenetet képesek szétbarmolni. A profiknak pedig addig is ildomos lenne megtanulni a jelenlegi játékrendszerben teljesíteni, nem pedig folyamatosan azon pörögni, hogy mennyivel jobb volt nekik korábban. Abból ugyanis nem fognak tudni megélni...

Ezt láttad már?

  

 

Ajánljuk még
Olvastad már ezeket a cikkeket?
×